Evenement organiseren: veiligheid, EHBO en regels

Als u een evenement organiseert, moet u zich aan de regels houden. Voor sommige activiteiten tijdens uw evenement moet u toestemming vragen.

Veiligheid

Soms moet u een veiligheidsplan insturen als u evenementenvergunning aanvraagt. Ook zijn er regels voor brandveiligheid. Voor sommige gebouwen of tijdelijke locaties als een tent moet u een melding doen.

EHBO

Heeft u EHBO'ers nodig tijdens uw evenement? Of wilt u een EHBO-cursus organiseren voor uw vrijwilligers? Neem contact op met de EHBO-verenigingen in onze gemeente.

Geluidsregels

Voor alle evenementen in de gemeente gelden geluidsregels. U kunt tijdens het evenement gebruik maken van een geluidsmeter. Voor €50 kunt u van de gemeente een geluidsmeter lenen. U krijgt het geld na afloop terug. U kunt de geluidsmeter reserveren via telefoonnummer 077 - 477 97 77.

Activiteiten waar u toestemming voor moet vragen

Voor sommige activiteiten tijdens uw evenement moet u een ontheffing, een speciale vergunning of toestemming vragen. Soms hoeft u alleen een melding te doen.

  • Verkoopt u bier, wijn of andere alcoholische dranken tijdens uw evenement? Dan moet u een ontheffing Alcoholwet aanvragen.
  • Organiseert u een loterij of klein kansspel (kienen, bingo, rad van avontuur) tijdens uw evenement? Dan moet u een vergunning aanvragen of een melding doen.
  • Standplaatsvergunning: voor een standplaats op een evenement heeft u geen aparte standplaatsvergunning nodig. Standplaatsen op een evenement zijn onderdeel van de evenementenvergunning.
  • Draait u muziek tijdens uw evenement? Dan bent u 'muziekgebruiker'. U heeft toestemming nodig van de maker van de muziek, de muziekauteur of de muziekuitgever. U vraagt toestemming bij Buma/Stemra.

Regels en beleid voor evenementen

Een overzicht van regels en beleid voor evenementen.