Extra's bij laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan kunnen de gemeente en andere organisaties u helpen.

Kijk of u gebruik kunt maken van extra's van de gemeente. Invullen duurt 10 minuten. 

Extra's bij een laag inkomen

Energietoeslag 2023: de landelijke overheid verandert de wet hiervoor. Daarna weten wij meer over welke hulp u kunt krijgen.

Wilt u besparen op uw energierekening? Vraag gratis hulp of advies van een Warmmaker. U kunt met de tips tot wel € 1.400 besparen op uw energierekening!

Leeft u al lange tijd van weinig inkomsten? En heeft u geen zicht op een hoger inkomen? Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een bedrag dat u vrij mag besteden.

Heeft u onverwacht extra kosten? En kunt u die niet betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand. Vraag de bijzondere bijstand aan vóórdat u de kosten moet maken.

Heeft u te weinig geld om eten te kopen? Dan kunt u een gratis voedselpakket krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van de voedselbankexterne-link-icoon.

Elk kind moet kunnen meedoen aan sport, spel en vrije tijd. Heeft u niet genoeg geld om uw kind te laten meedoen met sport, clubs, school en cultuur? Dan kunt u bijvoorbeeld een bijdrage aanvragen voor een schoolreisje, sport- of muziekvereniging, (tweedehands) fiets of computer. Neem dan contact op met Stichting Leergeld Horst aan de Maasexterne-link-icoon.

Bel Stichting Leergeld op 06 - 42 18 00 01. Bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur.

Als u te weinig geld heeft voor een sportclub, sportkleding, een muziekinstrument, cursus of een voorstelling. U kunt een bijdrage krijgen van de gemeente.

Woont u in Nederland en heeft u geen of geen volledige AOW? Dan kunt u een aanvulling krijgen als u weinig of geen inkomsten of vermogen heeft. Deze aanvulling noemen we aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO). U kunt een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) aanvragen bij de SVBexterne-link-icoon.