Extra's bij laag inkomen

Heeft u een laag inkomen? Dan kunnen de gemeente en andere organisaties u helpen.

Kijk of u gebruik kunt maken van extra's van de gemeente. Invullen duurt 10 minuten. 

Extra's bij een laag inkomen

Energietoeslag 2023: de landelijke overheid verandert de wet hiervoor. Daarna weten wij meer over welke hulp u kunt krijgen.

 

Wilt u besparen op uw energierekening? Vraag gratis hulp of advies van een Warmmaker. U kunt met de tips tot wel € 1.400 besparen op uw energierekening!

Leeft u al lange tijd van weinig inkomsten? En heeft u geen zicht op een hoger inkomen? Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen. Dit is een bedrag dat u vrij mag besteden.

Heeft u onverwacht extra kosten? En kunt u die niet betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand. Vraag de bijzondere bijstand aan vóórdat u de kosten moet maken.

Heeft u te weinig geld om eten te kopen? Dan kunt u een gratis voedselpakket krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van de voedselbank.

Persoonlijk juridisch advies. Kijk op de website van het Juridische loket.

Elk kind moet kunnen meedoen aan sport, spel en vrije tijd. Heeft u niet genoeg geld om uw kind te laten meedoen met sport, clubs, school en cultuur? Dan kunt u bijvoorbeeld een bijdrage aanvragen voor een schoolreisje, sport- of muziekvereniging, (tweedehands) fiets of computer. Neem dan contact op met Stichting Leergeld Horst aan de Maas.

Bel Stichting Leergeld op 06 - 42180001. Bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 12.00 uur.

Als u te weinig geld heeft voor een sportclub, sportkleding, een muziekinstrument, cursus of een voorstelling. U kunt een bijdrage krijgen van de gemeente.

Woont u in Nederland en heeft u geen of geen volledige AOW? Dan kunt u een aanvulling krijgen als u weinig of geen inkomsten of vermogen heeft. Deze aanvulling noemen we aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO). U kunt een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) aanvragen bij de SVB.