Subsidie, lening of regeling voor uw woning

Starterslening

Wilt u voor het eerst een woning kopen in Horst aan de Maas? En is de hypotheek te hoog voor uw inkomen? Dan kunt u een starterslening aanvragen bij de gemeente. Een starterslening is een aanvullende lening van maximaal € 30.000. Als u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u van de gemeente een toewijzing. Met de toewijzing kunt u bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) de lening aanvragen. Het is verstandig om hiervoor advies te vragen aan een hypotheekadviseur. Meer informatie vindt u op de website van SVn.

Starterslening aanvragen

Woonketting

Als u een huis wilt kopen en de eigenaar ervan wil ook een huis kopen, kan dat soms lastig zijn. Met een ‘woonketting’ ontvangt de koper een korting van 5% op de woning of kavel. De gemeente en/of projectontwikkelaar en iedere partner in de keten geven die korting. Hierdoor kan de woning sneller worden verkocht en daarmee alle woningen in de woonketting.

Garantieregeling verkoop van de woning

Koopt u een bouwkavel van de gemeente? Of een nieuwbouwwoning van een project waarvoor de gemeente de kavels ontwikkelde? Met de garantieregeling koopt de gemeente uw huidige woning tegen 90% van de getaxeerde marktwaarde. Dit doet de gemeente als het u niet lukt uw woning binnen 18 maanden te verkopen. Voorwaarden zijn dat het gaat om een verkoopbare woning in Horst aan de Maas en dat de taxateur in opdracht van de gemeente de taxatie uitvoert.

Levensloopbestendig maken woning

Meer weten over de mogelijkheden van het levensloopbestendig maken van uw woning? Kijk op levensloopbestendigwonenlimburg.nl.