Subsidies duurzaam bouwen en verbouwen

Duurzaam Bouwloket Horst aan de Maas

 Het Duurzaam Bouwloket helpt u bij het energiezuiniger maken van uw woning of bedrijfsgebouw. Het Duurzaam Bouwloket is onafhankelijk en werkt samen met de gemeente. Zij helpen u met:

  • Subsidies en regelingen die u kunt aanvragen
  • Advies over het energiezuiniger maken van uw woning
  • Vinden van bedrijven in de buurt om uw huis energiezuiniger te maken
  • Gratis en onafhankelijk advies
  • Advies bij nieuwbouw

Duurzaam Bouwloket bekijken

Bel het Duurzaam Bouwloket: (072) 743 3956

Stuur een e-mail: info@duurzaambouwloket.nl

Afkoppelen regenwater

Afkoppelen betekent dat u het regenwater niet langer via de regenpijp afvoert naar het riool, maar dat u regenwater op uw eigen terrein opvangt en terugbrengt in de grond. Dit helpt droogte en wateroverlast voorkomen. Het regenwater kan bijvoorbeeld via een regenton naar een verlaging in de tuin of een vijver. Of u laat het water met infiltratieslangen of een grindkoffer in de bodem lopen.

U kunt bij de gemeente subsidie aanvragen voor het afkoppelen van regenwater. U krijgt altijd eerst een gratis bezoek van onze adviseur. U beslist daarna of u doorgaat met de aanvraag.

Voor starters: duurzaamheidssubsidie verbouwen woning

Deze regeling is gestopt. U kunt alleen een aanvraag insturen als u voor 1 juli 2019 een woonplan heeft aangevraagd bij Zamen.

Bent u starter en wilt u een bestaand huis kopen? U kunt de woning meteen duurzaam maken. U kunt hiervoor subsidie krijgen van de gemeente.

Aanvragen


Is de verbouwing klaar? Laat de gemeente dan weten wat u gedaan heeft (verantwoorden).

Verantwoorden

Huurwoning

Heeft u een huurwoning? Sommige verhuurders bieden zelf bijvoorbeeld zonnepanelen aan. Vraag uw verhuurder naar de mogelijkheden.

Huurt u een huis van Wonen Limburg? Dan kunt u een vrijblijvend maatwerkadvies voor zonnepanelen aanvragen via wonenlimburg.nl.

Subsidies voor ondernemers

U kunt subsidie vragen bij de Rijksoverheid. Bijvoorbeeld:

  • Groenregeling: goedkope financiering voor duurzaam vastgoed
  • NESK: voor energiezuinige scholen en kantoren
  • MIA: belastingvoordeel voor duurzame bedrijfsinvesteringen.

Meer informatie?

Meer informatie hierover vindt u bij de Rijksoverheid. De website Agentschap.nl van het Ministerie van Economische Zaken heeft meer informatie over alle regelingen en subsidies voor duurzaam bouwen.