Rioolverstopping
Is uw riool verstopt? Controleer dan waar de verstopping zit.
Kijk waar de verstopping zit
- Graaf het ontstoppingsstuk of putje vrij.
- Staat er geen water in het ontstoppingsstuk of putje? Dan zit de verstopping in het particuliere deel. Dit is het deel dat vanaf het ontstoppingsputje tot aan uw huis.
- Staat er water in het ontstoppingsstuk of putje, dan zit de verstopping in het gemeentelijke deel. Dit is het deel dat vanaf het hoofdriool tot aan het ontstoppingsputje loopt.
Gemeentelijke deel
Zit de verstopping in het gemeentelijke deel? Meld de verstopping bij de gemeente. Of bel ons op 077 - 477 97 77. De gemeente lost de verstopping op.
Particuliere deel
Zit de verstopping in uw eigen gedeelte van de riolering? Dan moet u de verstopping zelf oplossen. Lukt het niet om dit zelf te doen? Vraag dan een gespecialiseerd bedrijf dit voor u te doen.
Goed om te weten
- U vindt het ontstoppingsstuk of een putje meestal op de perceelgrens van uw woning. Heeft u hier vragen over? Bel ons dan op 077 - 477 97 77.
- Is de verstopping veroorzaakt door wortel-ingroei in het riool? Dan zijn de kosten voor ontstoppen en repareren voor rekening van de huiseigenaar.
- Schakelt u zelf een gespecialiseerd bedrijf in? Dan betaalt u de kosten altijd zelf. Ook als achteraf blijkt dat de verstopping in het gemeentelijke deel zit.
Voorkom rioolverstopping
Rioolverstoppingen ontstaan vaak door vetten, bouwafval en hygiënische doekjes in het riool. Voorkom een rioolverstopping en lever het afval op de juiste plaats in. Twijfelt u? Bekijk welk afval waar hoort.
- Frituurvet: in de gele container voor frituurvet (bij supermarkten).
- Motorolie: gratis bij het klein chemisch afval.
- Bouwafval: big bag of mini bag voor bouw- en sloopafval. Spoel bouwafval nooit door.
- Hygiënische doekjes: tariefzak.