Onder de IN!druk

Op 26 januari waren 225 kijkers even muisstil na de eerste vertoning van de documentaire ‘Hoe deal jij met alcohol en drugs’.

Zij waren onder de indruk van de kracht van de 2 hoofdrolspelers. 2 inwoners uit Horst aan de Maas die hun verhaal over verslaving durven te vertellen. Zij waren onder de indruk van de impact die een verslaving heeft op iedereen in de omgeving. Onder de indruk van het feit dat alcohol en drugs zo normaal zijn geworden in onze samenleving. En onder de indruk van de kracht van mensen. In het bijzonder van deze 2 hoofdrolspelers die hun leven weer opgepakt hebben.

Het publiek bestond uit familie en vrienden van de hoofdrolspelers en professionals uit het (zorg)netwerk in Horst aan de Maas. Na het oorverdovende moment van stilte spraken we met elkaar over hoe we deze documentaire IN! willen gaan zetten. De allerbelangrijkste constatering was dat deze documentaire de aanleiding moet zijn voor investeren in gezond gedrag zodat we verslaving zoveel als mogelijk kunnen voorkomen. Dus investeren in IN! Horst aan de Maas. Waarbij we samen in gesprek met elkaar: ouders, leerkrachten, vrienden, buren, politie , welzijnswerk en zorg. IN!zetten op het makkelijker maken van gezonde keuzes voor gedrag en leefstijl.