IN! Horst aan de Maas is een beweging. Een beweging waarmee we gezond gedrag promoten. Dat doen we door als inwoners, vrijwilligers en professionals sámen bij te dragen aan een gezonde en positieve leefomgeving. En het makkelijker is om gezond te leven. Zo zorgen we samen dat we zorgvragen vóór zijn. En we investeren in gezondheid en geluk voor iedereen.

IN! de eigen omgeving kan iedereen het verschil maken met activiteiten die een gezonde leefstijl makkelijker maken. Voor IN! Horst aan de Maas werkt iedereen in de gemeente samen aan het vormen van deze positieve leefomgeving op de volgende plekken: thuis, op school, in de vriendenkring, in de vrije tijd en in de fysieke leefomgeving. IN! richt zich op alle inwoners van Horst aan de Maas met speciale aandacht voor kinderen en jongeren.

5 principes IN!

  1. Ontmoeting en verbinding;
  2. Gebiedsgericht Ontmoeting en verbinding;
  3. Toegankelijk voor iedereen
  4. Werken vanuit de context, met nadruk op beschermende factoren zoals ouders, leeftijdsgenoten, vrije tijd, onderwijs en een groene leefomgeving en de verbinding hiertussen;
  5. Positieve gezondheid.

IN! Horst aan de Maas - Bert Wienen

Als u deze video bekijkt, accepteert u de voorwaarden en de privacyregels van Youtube.

De beweging IN! Horst aan de Maas is gebaseerd op het IJslands preventiemodel. Bert Wienen is lector jeugd en geeft hele inspirerende lezingen over dit onderwerp. Hij vertelt er in deze video over.