Onafhankelijke bemiddeling

Bent u het niet eens met de gemeente? Of wilt u problemen met de gemeente voorkomen? Misschien kan onze onafhankelijke gespreksleider (mediator) helpen met bemiddelen.

Bel ons op (077) 477 9777.

Of stuur een mail naar mediation@horstaandemaas.nl

Onafhankelijk gespreksleider

Een mediator is een onafhankelijke gespreksleider die zorgt voor een goede communicatie bij onderhandelingsgesprekken. De mediator praat niet mee over de inhoud en oordeelt niet. Onze gemeente heeft zelf een mediator in dienst, maar kan ook gebruik maken van mediators bij regiogemeentes. Begeleiding van onze mediator is informeel en zonder ingewikkelde juridische procedures.

In welke situaties?

Begeleiding van een mediator kan in situaties waarbij de gemeente een partij is. Bijvoorbeeld als u bezwaar wilt maken tegen een vergunningaanvraag, of tegen een afwijzing op een aanvraag. Of als u ontevreden bent over de manier waarop een medewerker van de gemeente u begeleidt op zoek naar werk. Of als u plannen heeft met uw bedrijf en u problemen met de buurt wilt voorkomen. Bekijk dit filmpje op Youtube.

Werken aan een oplossing

Begeleiding van een mediator is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Alle partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Mediationgesprekken vinden op werkdagen overdag plaats.

Kosten

Gratis