Nieuws

 • Krachten bundelen voor veilige buitengebieden

  De burgemeesters van de acht Noord-Limburgse gemeenten gaven in oktober 2021 het startsein voor het Keurmerk Veilig Ondernemen in het Buitengebied. Met de ondertekening van de intentieverklaring werd het traject gestart om ook de veiligheid in onze buitengebieden te vergroten.

  Landweg met aan beide kanten weilanden en aan de horizon bos.
 • Doe mee met de kinderraad

  Ben jij tussen de 10 en 14 jaar? En wil jij jouw stem en die van je leeftijdsgenoten duidelijk laten horen bij de gemeente? Meld je voor 26 september aan voor de kinderraad.

  Jongen ongeveer 11 jaar met donker haar en oordop in oor wijst naar kijker. Bij het beeld staat de tekst: Hee! Kom bij de kinderraad!
 • Geen hondenbelasting, wel regels

  In onze gemeente betalen hondenbezitters geen hondenbelasting. Er zijn wel regels waar hondenbezitters zich aan moeten houden. We zetten de belangrijkste spelregels in dit bericht op een rij.

  Foto van aangelijnde hond
 • Nieuwe inzameldagen pmd-afval

  Vanaf maandag 29 augustus veranderen de inzameldagen van het pmd-afval. Bij het pmd-afval horen plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkkartons.

  Grijze pmd-container. Op de container zit een sticker met een pictogram van pmd-afval en de tekst pmd.
 • Noodopvang asielzoekers op deel evenemententerrein Horst

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft niet voldoende opvangplekken voor alle asielzoekers die naar Nederland komen. Daarom heeft het Ministerie van Justitie en Veiligheid aan alle Veiligheidsregio’s een dringend verzoek gedaan om noodopvang voor asielzoekers mogelijk te maken. Horst aan de Maas neemt deze verantwoordelijkheid gedeeltelijk op zich voor de Veiligheidsregio Limburg-Noord (VRLN). De gemeente Horst aan de Maas gaat tijdelijk voor 10 weken - van woensdag 10 augustus tot en met 19 oktober 2022 - maximaal 150 asielzoekers opvangen op een deel van het evenemententerrein in de Kasteelse Bossen.

  Rij woonunits op een grasveld. De woonunits zijn vierkant met in het midden een deur. De units zijn ongeveer 3 meter breed aan de voorzijde.
 • Lancering Ondernemersplatform HadM

  Een online platform dat alle ondernemers uit Horst aan de Maas voorziet van nieuws op het moment dat het er écht toe doet. Dat is Ondernemersplatform HadM. Een gezamenlijk initiatief van Ondernemersclub Sevenum, Ondernemers Collectief Grubbenvorst, Centrummanagement Horst-centrum en gemeente Horst aan de Maas.

  Wethouder Eric Beurskens en contactpersonen ondernemersverenigingen tijdens lancering Ondernemersplatform HadM
 • Crisisnoodopvang 150 asielzoekers

  De gemeente Horst aan de Maas brengt Gemeenschapshuis ’t Haeren in Grubbenvorst in gereedheid om tijdelijk 150 asielzoekers op te vangen. De asielzoekers worden vanaf 27 juli voor een periode van twee weken opgevangen in deze tijdelijke crisisnoodopvang.

  Foto van gemeenschapshuis 't Haeren in Grubbenvorst
 • Zwembad De Berkel van 11 juli tot 12 september gesloten voor vernieuwing

  In de zomervakantie vernieuwen we het zwembad.

  Foto zwembad tekstueel
 • Meer nieuws