Nieuws

 • Geslaagde culturele netwerkbijeenkomst

  Op 29 maart ontmoetten ongeveer 130 cultuurmakers en culturele organisaties elkaar bij 't Gasthoês in Horst. De bijeenkomst stond in het teken van kennismaken met elkaar, elkaar inspireren en samen ideeën bedenken. Het was een sfeervolle avond vol met cultuur.

  Culturele netwerkbijeenkomst Gasthoes
 • Commissie bezwaren en klachten

  De Commissie van advies voor de bezwaarschriften en klachten komt op dinsdag 4 april 2023 bij elkaar voor een hoorzitting.

  Entree gemeentehuis met op voorgrond een beeld van een dravend paard
 • 4 april: raadsvergadering

  Op dinsdag 4 april komt de gemeenteraad bij elkaar voor een besluitvormende raadsvergadering.

  Logo gemeenteraad Horst aan de Maas
 • Groenblauwe revolutie bij scholen Horst aan de Maas

  Steeds meer scholen in gemeente Horst aan de Maas toveren hun grauwe grijze schoolpleinen om in een groene oase, waarbij natuur en water de hoofdrol spelen.

 • Drugslocaties opsporen met een app die geur herkent

  Een speciale geurherkenningsapp komt beschikbaar om daar drugslocaties en -dumpingen mee op te sporen. Het is een innovatie vanuit het project ‘innovatieve controle methoden’. In Noord-Limburg kunnen 270.000 inwoners politie en gemeentes gaan helpen in de strijd tegen ondermijning.

 • Nieuw subsidiekader in Horst aan de Maas

  Het college van B en W van Horst aan de Maas stelt de gemeenteraad voor om het nieuwe subsidiekader ‘Samen werken aan vitale gemeenschappen' vast te stellen. Het nieuwe kader biedt duidelijkheid over de kernwaarden en uitgangspunten van subsidieverlening in Horst aan de Maas. Het kader is de basis waarop de gemeente vanaf 2024 transparant, gelijkwaardig en goed uitvoerbaar subsidies kan verlenen.

 • Werkzaamheden langs de Midden Peelweg

  Gemeente Horst aan de Maas is bezig om (toekomstige) waterproblemen in de Peel aan te pakken. De laatste en nu duidelijk zichtbare fase van de klimaatbestendige inrichting van het stroomgebied van de Peelloop is nu in volle gang.

 • Kan ik een gratis fruitboom krijgen?

  U kunt nog geen gratis fruitboom krijgen. Wel zijn we bezig met plannen voor een (fruit)bomenactie. Dit zal in het najaar van 2023 of het voorjaar van 2024 zijn.

 • Meerdere inwoners gedupeerd door malafide rioolontstoppers

  De laatste weken krijgt de gemeente opvallend meer meldingen van inwoners die aangeven gedupeerd te zijn door malafide rioolontstoppers. Rekeningen tussen de €750 tot €3300 zijn geen uitzondering voor een uurtje werk.

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Tiny van Wegberg-Zanders

  Burgemeester Palmen heeft mevrouw Tiny van Wegberg-Zanders onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde aan het einde van de jaarvergadering van Dorpsraad Horst op donderdagavondavond 16 maart.