Nieuws

 • Raadsavond 29 november 2022

  Op dinsdag 29 november 2022 komt de gemeenteraad bij elkaar voor een raadsavond.

  Logo gemeenteraad Horst aan de Maas
 • Commissie bezwaren en klachten

  De Commissie van advies voor de bezwaarschriften en klachten komt op dinsdag 29 november 2022 bij elkaar voor een hoorzitting.

  Vrouwe Justitia
 • Terugblik op een geslaagde 2e editie van de Avond van de Sport

  Op maandagavond 7 november 2022 heeft in ’t Gasthoes in Horst de 2e editie van de Avond van de Sport plaatsgevonden. Het onderwerp van de Avond van de Sport was het waarderen van vrijwilligers binnen het verenigingsleven, met als titel: De Sportwaarderingsprijs.

  Foto van Avond van de Sport 2022 in Gasthoes
 • Groen licht voor verkenning dijkversterking, rivierverruiming en gebiedsontwikkeling Vierwaarden

  Minister Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) maakt het mogelijk om komende jaren samen met de regio de hoogwaterveiligheid en ruimtelijke kwaliteit ten noorden van Venlo te verbeteren. Op 9 november nam de minister hiervoor de zogenaamde startbeslissing en zette hiermee officieel een MIRT-procedure (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) voor dit gebied in gang.

  Afbeelding met luchtfoto van rivier de Maas
 • Neem deel aan onze inkoopactie en bespaar energie

  Wilt u uw woning isoleren? En is uw woning voor 1992 gebouwd? Dan is onze inkoopactie voor woningisolatie voor u als inwoner van Horst aan de Maas extra interessant. U kunt dan voor een goede prijskwaliteitverhouding uw huis beter isoleren. Een goed geïsoleerde woning zorgt ervoor dat de warmte in huis blijft en zorgt voor een lagere energierekening. Deze actie richt zich op isolerend glas, dak-, spouwmuur-, vloer- en bodemisolatie. U kunt tot en met 15 januari 2023 gebruik maken van deze inkoopactie. In dit bericht leest u hoe u zich kunt aanmelden.

  Foto van man die een woning isoleert
 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Louis Vullings

  Op zondag 6 november kreeg de heer Louis Vullings (68) uit handen van burgemeester Palmen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde tijdens het 25-jarig jubileumfeest van het radioprogramma De Wekkerradio van Omroep Horst aan de Maas.

  Burgemeester Palmen reikt de Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Louis Vullings.
 • Jubilarissen Brandweer Horst aan de Maas

  Op 4 november 2022 werden, in het Multifunctioneel Centrum de Zwingel in Melderslo, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van alle posten van brandweer Horst aan de Maas, de jubilarissen in het zonnetje gezet.

  Jubilarissen en burgemeester Ryan Palmen
 • Geslaagde tweede Toeristische Netwerkdag

  Op 31 oktober ontmoetten ruim 100 toeristische ondernemers elkaar bij Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg. Na een eerste editie in het voorjaar van 2022, was het tijd voor een tweede Toeristische Netwerkdag. De bijeenkomst stond in het teken van kennismaken met elkaar, elkaar inspireren en samen ideeën bedenken.

  Groepsfoto van deelnemers tijdens tweede Toeristische Netwerkdag op 31 oktober 2022
 • Praatjesmakers rookvrije generatie

  In de regio Noord-Limburg maken zorgorganisaties, gemeenten, sportverenigingen, bedrijven en onderwijsgemeenschappen zich sterk om kinderen op te laten groeien in een rookvrije omgeving. Dat doen we onder de noemer ‘Rookvrije generatie’. Bijvoorbeeld door campagne te voeren, openbare plekken rookvrij te maken of door gastlessen te verzorgen in de klas. Maar wat weten basisschoolleerlingen eigenlijk van roken? Kennen ze iemand die rookt? En wat vinden ze daarvan?

  Foto met wethouder Roy Bouten en 3 kinderen voor aflevering praatjesmakers rookvrije generatie
 • Tegemoetkoming ondernemers bij fors omzetverlies door hoogwater

  Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van vorige zomer fors omzetverlies hebben geleden, kunnen een beroep doen op een speciale tegemoetkomingsregeling. De getroffen ondernemers kunnen hiervoor een aanvraag indienen in de periode van 24 oktober tot en met 5 december 2022.

  Foto van hoogwater bij rivier de Maas in juli 2021
 • Meer nieuws