Meldpunt zorgsignalen

Twijfelt u over de kwaliteit van de zorg of komt de zorgverlener onregelmatig of minder dan afgesproken? Misschien is er dan iets niet in orde. Meld dit bij de gemeente. Dit kan gemakkelijk en snel en als u wilt ook anoniem. De gemeente Venlo behandelt de meldingen namens de gemeente Horst aan de Maas.

Meldpunt zorg Wmo en Jeugdwet

Soms kan het gebeuren dat de kwaliteit van de zorg die u krijgt niet goed is. Ook moet geld dat bedoeld is voor zorg besteed worden aan zorg. Meestal gaat dit goed, maar soms fraudeert iemand. 

De gemeente wil het graag weten als er iets niet klopt. Zo zijn we er zeker van dat de juiste zorg op de juiste manier wordt geleverd.

Ook als u alleen denkt dat er iets niet goed gaat, is het belangrijk dat u dit doorgeeft bij het meldpunt zorgsignalen.

Twijfelt u over de kwaliteit van de zorg of komt de zorgverlener onregelmatig of minder dan afgesproken? Misschien is er dan iets niet in orde. Het kan gaan om hulp die is ingekocht met een persoonsgebonden budget (pgb), maar ook om alle andere hulp van zorgverleners die een contract hebben met de gemeente.

Wie kan melden?

Iedereen kan terecht bij het meldpunt zorgsignalen. U hoeft dus niet zelf zorg te krijgen, maar u kunt ook een melding doorgeven als het om de zorg van een familielid, buurman of kennis gaat.

Na uw melding

De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray werken samen. De gemeente Venlo behandelt de zorgsignalen namens deze gemeenten.

Uw melding gaat naar een toezichthouder kwaliteit of rechtmatigheid van de gemeente. Gaat uw melding niet over de Wmo2015 of Jeugdwet? Dan sturen we uw melding door naar bijvoorbeeld de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) of het Zorgkantoor. Vanaf dat moment is is de organisatie die de melding ontvangt verantwoordelijk voor de afhandeling.

Over het vervolg van uw melding kunnen wij u niet berichten. Dat kan zo zijn vanwege de privacy van betrokkenen. Dat betekent niet dat er niets met uw melding gebeurt.

Telefoon of brief

Wilt u liever bellen of een brief sturen? Dat kan. 

Bel handhaving Sociaal Domein van de gemeente Venlo op 077 - 359 62 91

Stuur een brief naar: Gemeente Venlo Team Werk, t.a.v. handhaving sociaal domein, Postbus 3388, 5902 RJ Venlo