Loterij of kienen

Aanvragen

Voor het organiseren van een loterij heeft u een vergunning nodig. U kunt de vergunning schriftelijk aanvragen met het formulier 'Aanvragen loterijvergunning'.

Voor een klein kansspel, zoals kienen of bingo, maakt u een melding bij de gemeente. U doet dit ten minste 2 weken van tevoren. U kunt de melding doen met het formulier 'Melding klein kansspel'.

Stuur het formulier op naar:

Gemeente Horst aan de Maas 
Team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen
Postbus 6005
5960 AA Horst

Bent u ondernemer en wilt u een loterij, prijsvraag of winkelweekactie houden? Kijk dan op de website van Antwoord voor bedrijven.

Kosten

  • Loterijvergunning: € 20,90
  • Melding klein kansspel: gratis

Voorwaarden

  • U vraagt de vergunning aan of doet een melding namens een vereniging, stichting of instelling die minimaal 3 jaar bestaat.
  • U heeft een duidelijk doel voor de loterij of het kansspel en u besteedt minimaal de helft van de opbrengsten hieraan.
  • Het prijzenpakket van de loterij is niet meer waard dan € 4.500, anders moet u de vergunning aanvragen bij de kansspelautoriteit.
  • Het prijzenpakket van een klein kansspel is niet meer waard dan € 1.550 per bijeenkomst en niet meer dan € 400 per serie.

Meer informatie

Is uw evenement uitgebreider dan alleen een loterij of klein kansspel? Het kan zijn dat u een evenementenvergunning nodig heeft.

Wilt u meer informatie, of even overleggen met de gemeente?

Bel ons: (077) 477 9777
E-mail ons: gemeente@horstaandemaas.nl
Of loop even binnen tussen 9.00 en 12.00 uur. Wilt u na 12.00 uur komen? Bel dan voor het maken van een afspraak.