IN! gesprek over alcohol en drugs

Maakt u zich zorgen? Heeft u vermoedens of twijfel over hoe jongeren omgaan met alcohol en drugs? Of heeft u ideeën hoe we met elkaar in gesprek kunnen over alcohol en drugs? Neem contact op en we bespreken samen met u wat we kunnen doen.

Documentaire ‘Hoe deal jij met alcohol en drugs’

IN! Horst aan de Maas organiseerde dit voorjaar filmvoorstellingen over de documentaire ‘Hoe deal jij met alcohol en drugs?’. Meer dan 1.000 inwoners bekeken al de documentaire en gingen met elkaar in gesprek. Het eerlijke en ook heftige verhaal van 2 ex-gebruikers uit Horst aan de Maas kreeg veel sympathie van de bezoekers. Het probleem is er en we moeten er iets mee. We kunnen niet meer wegkijken!

IN! gesprek

Heeft u ideeën over het voorkomen of aanpakken van drugsproblemen? Bijvoorbeeld hoe we het gesprek kunnen voeren in bijvoorbeeld de dorpen of op de scholen? Stuur een mail naar in@horstaandemaas.nl. We kijken dan samen of we uw idee kunnen uitvoeren.

Maakt u zich zorgen over iemand? Of heeft u vermoedens of twijfels? Stuur een mail naar in@horstaandemaas.nl. We kijken dan samen wat er mogelijk is voor hulp of contact.

Stuur een e-mail naar in@horstaandemaas.nl

Wat is NIX18?

NIX18 zet zich in voor bewustwording, voorkomen en herstel van alcohol- en drugsgebruik. De leden van het NIX18-platform Horst aan de Maas zijn Synthese (welzijnsorganisatie), GGD, politie, Vincent van Gogh (voor geestelijke gezondheidszorg), Yuverta (middelbaar onderwijs), Dendron college (middelbaar onderwijs) en de gemeente.

NIX18 kan dit niet alleen. Hiervoor zijn wij allemaal nodig: ouders, scholen, buren, sportclubs, kennissen. NIX18 hoort daarom graag uw signalen én uw tips om met elkaar in gesprek te gaan.