IJslands preventiemodel

De beweging IN! Horst aan de Maas is gebaseerd op het IJslands preventiemodel.

Bert Wienen is lector jeugd en geeft hele inspirerende lezingen over dit onderwerp. Het projectteam IN! Horst aan de Maas heeft hem daarom gevraagd een paar sessies te geven aan professionals en bestuurders uit Horst aan de Maas die zich bezig houden met jeugd. Bekijk de korte video hieronder en raak ook geïnspireerd. Wil je meer zien van Bert of meer weten over IN! Horst aan de Maas? Neem dan contact op met het projectteam via gemeente@horstaandemaas.nl. Zet in het onderwerp: IN! Horst aan de Maas.

Bert Wienen is associate lector Jeugd bij hogeschool Windesheim. Hij promoveerde op inclusief onderwijs en de rol van psychiatrische diagnoses binnen het onderwijs. Wienen is opgeleid als psycholoog, onderwijskundige en bedrijfskundige. Binnen het lectoraat Jeugd onderzoekt hij de ontwikkeling van angst en depressiviteit bij leerlingen in het voortgezet onderwijs, de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp, het normaliseren, het de-medicaliseren en de ontwikkeling van leefstijlpolitiek.

IN! Horst aan de Maas - Bert Wienen

Als u deze video bekijkt, accepteert u de voorwaarden en de privacyregels van Youtube.

De beweging IN! Horst aan de Maas is gebaseerd op het IJslands preventiemodel. Bert Wienen is lector jeugd en geeft hele inspirerende lezingen over dit onderwerp. Hij vertelt er in deze video over.