Geld voor energie

Heeft u moeite om uw rekeningen voor energie te betalen? U kunt misschien hulp van de gemeente krijgen. Of lees hoe u kunt besparen op uw energierekening.

Energietoeslag

U kon tot en met 31 december 2022 energietoeslag 2022 aanvragen. De landelijke overheid verandert de wet hiervoor. Daarna weten wij meer over welke hulp u kunt krijgen. Als we meer weten over de energietoeslag 2023, zetten we dit op de website.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Heeft u een hoge energierekening? En heeft u een laag inkomen? Dan kunt u misschien steun vragen aan het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het noodfonds betaalt dan een deel van uw energierekening. U kunt op de website van het noodfonds checken of u steun kunt krijgen. En daarna hulp aanvragen. U kunt daar ook hulp vragen met het invullen. Het Noodfonds is een initiatief van Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, NSR (Nederlandse SchuldhulpRoute) en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds. 

Hulp nodig met aanvragen Tijdelijk Noodfonds Energie? 

Stichting Synthese helpt u graag. De hulp is gratis. Bel Synthese: 077 - 397 85 00 of stuur een e-mail: stap@synthese.nl.

Geldzorgen

Heeft u geldzorgen? Weet u niet hoe u uw financiële problemen moet oplossen? Kunt u uw rekeningen niet meer betalen of heeft u een betalingsachterstand? Aarzel dan niet en neem contact op met de gemeente. We bespreken graag met u hoe we u kunnen helpen met uw geldzorgen

Bespaar op uw energierekening

Verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties

Komt uw vereniging in de problemen door de hoge energierekening? U kunt in april 2023 een bijdrage vragen aan de gemeente. Is dat te laat? Vraag een gesprek aan met de gemeente. Lees meer over de energieregeling voor verenigingen.