Uitslag verkiezingen

Uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de gemeente Horst aan de Maas.

Opkomst

54,4% van de mensen die mochten stemmen voor de gemeenteraad hebben gestemd.

Uitslag

Uitslag per partij in aantal stemmen en aantal zetels
Partij Aantal stemmen Aantal zetels
CDA 4.570 7
Essentie 3.581 5
D66 / GROENLINKS 2.860 4
Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) 2.678 4
VVD 1.720 2
Perspectief Horst aan de Maas 2.260 3
Belang van Nederland (BVNL) 1.559 2

Volledige uitslagen

In de bestanden hierna vindt u de volledige uitslagen. Het csv-bestand is het onbewerkte stemresultaat. In het pdf-bestand 'Vaststelling aantal stemmen' vindt u de stemmen per partij en per kandidaat. 

Verslag vaststelling uitslag centraal stembureau

Op maandag 21 maart heeft het centraal stembureau de uitslag definitief vastgesteld. Het verslag van de vergadering staat in het proces-verbaal. In het proces-verbaal staat ook de uitslag, de zetelverdeling en de voorkeurstemmen.

Processen-verbaal

In een proces-verbaal schrijven de stembureauleden op hoe het stemmen is gegaan. Er staat in hoeveel kiezers hebben gestemd en of er bijzondere dingen zijn gebeurd. Ook schrijven ze op hoe het tellen is gegaan en wat de uitslag in hun stemlokaal is.

Soorten proces-verbaal

  • In het proces-verbaal model J staat het verslag van het stemmen in de stemlokalen die op maandag 14 en dinsdag 15 maart open waren.
  • In het proces-verbaal model K staat het verslag van het tellen van de stemmen uit de stemlokalen die op maandag 14 en dinsdag 15 maart open waren.
  • In het proces-verbaal model N10 staat het verslag van het stemmen en het tellen van de stemmen van de stemlokalen die op woensdag 16 maart open waren.

De bestanden zijn niet geschikt voor voorleesapparatuur. Kunt u de bestanden niet goed bekijken? Neem dan contact op met de gemeente. U kunt de processen-verbaal ook op het gemeentehuis bekijken. De processen-verbaal liggen tot en met 30 maart ter inzage bij de receptie.

Processen-verbaal per stemlokaal