Toeslagenaffaire

Bent u als ouder of kind geraakt door de problemen met de kinderopvangtoeslag van de belasting? Dan kunt u via de gemeente hulp krijgen. Brede ondersteuning heet dat. Die hulp is er voor u en uw gezin op het gebied van: zorg, gezin, werk, financiën en wonen. Welke hulp u nodig hebt, bepalen we samen. Neem contact met ons op. Wij kunnen u verder helpen.

Samen bepalen wat u nodig heeft

Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Uitleg over zaken die u ingewikkeld vindt. Of hulp bij zaken waar u heel erg tegenop ziet. Bijvoorbeeld zaken op een rijtje zetten en overzicht over uw geld en geldzaken krijgen.
  • Het kan ook zijn dat u zich ergens zorgen over maakt en graag wilt dat iemand meedenkt. En u de weg wijst naar de juiste hulp. Hulp om uw thuissituatie te verbeteren, om werk te vinden, of bij gezondheidsproblemen. De hulp kan voor u zijn, voor uw kinderen of voor het hele gezin.
  • Heeft u specialistische hulp nodig, zoals een psycholoog? Dan is het goed om ook dat te bespreken met de medewerker van de gemeente Horst aan de Maas.
  • Soms heeft u ook hulp in of rond het huis nodig. Zoals onderhoud dat u eerder niet kon doen door uw problemen met de kinderopvangtoeslag. Ook dat kunt u met de medewerker bespreken. Samen kijken jullie wat in uw geval passende hulp is.

Ook hulp voor kinderen

Kinderen van getroffen ouders uit de toeslagenaffaire zijn zelf ook gedupeerd. Soms zijn ouders uit elkaar gegaan. Voor die kinderen is er sinds 5 november 2022 de Kindregeling. De Kindregeling bestaat uit hulp en ondersteuning vanuit de gemeente en een geldbedrag vanuit de landelijke overheid.

Meer informatie

Heeft u vragen of hulp nodig? Wij helpen u graag. Vraag of wij u terugbellen. Zet erbij dat u problemen heeft gekregen door de toeslagenaffaire. Wij bellen u dan binnen 3 tot 5 werkdagen terug.