Stationsomgeving Horst-Sevenum

ProRail vernieuwt in oktober en november de sporen en perrons van het station Horst-Sevenum. Het derde spoor haalt ProRail weg. Reizigers en buurtbewoners kunnen last hebben van de werkzaamheden.

Werkzaamheden oktober en november

ProRail vernieuwt de sporen langs de perrons. Het derde spoor (spoor aan de Sevenumse kant) en de bijbehorende bovenleiding gaat weg. Dit gebeurt bij station Horst-Sevenum vanaf de Tongerloseweg tot en met de overweg Ulfterhoek.

ProRail vernieuwt ook de perrons. Er komen gewone perrons in plaats van stalen perrons. ProRail maakt ook het perron tussen de sporen breder. En er komen nieuwe meubels, wegwijzers en verlichting.

Wanneer

 • Maandag 20 t/m zondag 26 september: weghalen derde spoor en zeven ballast (ballast is de grindachtige bodem waar de rails op liggen). De werkzaamheden zijn overdag tussen 7.00 en 19.00 uur.
 • Zaterdag 2 oktober vanaf 1.00 uur t/m maandag 4 oktober 5.30 uur: vernieuwen perrons en weghalen derde spoor. De werkzaamheden gaan dag en nacht door.
 • Dinsdag 26 tot en met donderdag 28 oktober: zeven ballast bij parkeerplaats Losweg. De werkzaamheden zijn overdag tussen 7.00 en 19.00 uur.

Overlast

 • De overweg Stationsstraat is dicht voor al het verkeer van vrijdag 1 oktober 23.00 uur tot en met maandag 4 oktober 5.00 uur. Er is een omleiding met gele borden.
 • Er rijden in oktober en november minder of geen treinen. Kijk voor actuele reisinformatie op ns.nl.
 • Het parkeerterrein Stationsstraat is dicht van vrijdag 1 oktober 23.00 uur tot en met maandag 4 oktober 6.00 uur.
 • Vanaf woensdag 29 september zet ProRail op het parkeerterrein al spullen klaar voor de werkzaamheden. U kunt op woensdag 29 en donderdag 30 september wel parkeren op het parkeerterrein.
 • Het parkeerterrein Losweg aan de kant van de N556 is voor de helft dicht van maandag 20 september tot en met donderdag 25 november.

Plannen stationsomgeving

De wegen rondom het trein- en busstation van Horst-Sevenum veranderen. Dit is nodig om het verkeer veiliger te maken. En om te zorgen dat het station en de buurt beter bereikbaar zijn. Daarom staat deze spoorwegovergang in het Landelijke Verbeterprogramma Overwegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het doel van dit programma is dat het verkeer en de treinen straks veilig en vlot kunnen doorrijden. De gemeente en de provincie willen graag ook het reisgemak voor de reiziger vergroten en het gebied aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken is dit bestemmingsplan gemaakt.

U kunt het ontwerp en de plannen bekijken op ruimtelijkeplannen.nl

Visualisatie van het ontwerp van het stationsgebied

Veranderingen

 • De bushaltes komen op het voorplein
 • Er komen meer parkeerplaatsen
 • Er komt een nieuwe verbindingsweg met een rotonde
 • Er komt een langzaam verkeertunnel. Dit is een tunnel onder het spoor voor fietsers en voetgangers.
Visualisatie van de langzaam verkeertunnel

Planning

ProRail vernieuwt in oktober en november de perrons van het station. Ook halen ze het derde spoor weg. Daarna beginnen de andere werkzaamheden. Wanneer dit begint weten we nog niet. We bereiden de uitvoering van de plannen nu voor met andere partijen. Zo maken we samen met Movares de documenten voor de aanbesteding van het werk. Ook moet de gemeente nog grond aankopen. En afspraken maken met NS Vastgoed, de provincie Limburg, Arriva en ProRail over de definitieve tekeningen.