Stationsomgeving Horst-Sevenum

De wegen rondom het trein- en busstation van Horst-Sevenum veranderen. Dit is nodig om het verkeer veiliger te maken. En om te zorgen dat het station en de buurt beter bereikbaar zijn.

De informatie op deze pagina is verouderd. Dit wordt zo snel mogelijk bijgewerkt. 

Plannen stationsomgeving

De spoorwegovergang bij het station Horst-Sevenum staat in het Landelijke Verbeterprogramma Overwegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het doel van dit programma is dat het verkeer en de treinen straks veilig en vlot kunnen doorrijden. De gemeente en de provincie willen graag ook het reisgemak voor de reiziger vergroten en het gebied aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken is het nieuwe bestemmingsplan gemaakt.

U kunt het raadsvoorstel en de stukken lezen in de agenda van de gemeenteraadsvergadering van 8 februari 2022externe-link-icoon, agendapunt 4.

Veranderingen

  • De bushaltes komen op het voorplein.
  • Er komen meer parkeerplaatsen.
  • Er komt een nieuwe verbindingsweg met een rotonde.
  • Er komt een langzaam verkeertunnel. Dit is een tunnel voor fietsers en voetgangers.

Planning

ProRail heeft in oktober en november 2021 het 3e spoor verwijderd en de perrons vernieuwd. Netbeheerders moeten nu de leidingen verleggen. Hiervoor is de wachttijd ruim 1 jaar. Daarna kunnen we pas beginnen met de rest van de werkzaamheden. De meeste werkzaamheden zullen daarom in 2023 beginnen. Bijvoorbeeld de aanleg van de tunnel, de rotonde en de stationsomgeving.