Openbare laadpaal aanvragen

Heeft u een elektrische auto? En heeft u geen eigen oprit of is er geen openbare laadpaal in de buurt? Dan kunt u een openbare laadpaal in uw buurt aanvragen bij Vattenfall.

Aanvragen laadpaal

U kunt een openbare laadpaal aanvragen als er geen openbare laadpaal in uw buurt is. Of als de laadpalen veel in gebruik zijn. Dan kijkt de gemeente of er een nieuwe laadpaal bij moet komen.

U vraagt een openbare laadpaal aan op de website van Vattenfall. Daar staat uitgelegd wat u moet doen. Vattenfall plaatst in onze gemeente de openbare laadpalen.

Prijs

Gratis. U betaalt wel voor het opladen van uw auto.

Laadpaal in uw buurt?

Wilt u weten of iemand een openbare laadpaal in uw buurt aanvraagt? Abonneer u op de gratis e-mailservice van Berichten over uw buurtexterne-link-icoon. U krijgt dan een e-mail als de gemeente besluiten neemt over uw buurt. Bijvoorbeeld over vergunningen, bouwplannen of lokale regels.

Laadpaal zoeken

Op de website oplaadpalen.nlexterne-link-icoon staat een overzicht van alle openbare laadpalen in Nederland. Vul op die website rechtsboven in het zoekveld de plaats in.

Parkeren bij laadpaal

De parkeerplekken bij een laadpaal zijn voor het opladen van elektrische auto's en plug-inhybrideauto's. 

  • Is de auto met een stekker aangesloten op de laadpaal? Dan mag de auto bij een laadpaal blijven staan.
  • Is uw auto helemaal opgeladen? Verplaats uw auto dan. Andere elektrische rijders in uw buurt kunnen dan de laadpaal gebruiken. 

Laadpas

U heeft een laadpas nodig om een openbare laadpaal te gebruiken. Daarmee betaalt u voor het opladen van uw auto. Bekijk vooraf goed wat voor laadpas u nodig heeft.

Samenwerking met Vattenfall

Steeds meer mensen rijden elektrisch. Maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom plaatst de gemeente de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen. We doen dit samen met Vattenfall InCharge. De laadpalen leveren 100% windenergie. We letten bij het plaatsen erop dat de laadpalen zo goed mogelijk verspreid zijn in de gemeente.