Mevrouw Mia Buijssen-Keijsers (72) uit Hegelsom

Mevrouw Mia Buijssen-Keijsers (72) uit Hegelsom kreeg op woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mantelzorger

Op 19-jarige leeftijd begon mevrouw Buijssen als poetshulp bij een mevrouw in Horst. In het begin deed zij vooral poetswerkzaamheden. In de loop der jaren kwamen hier ook mantelzorgtaken bij. Bijvoorbeeld bezoek aan het ziekenhuis en arts, begeleiding bij activiteiten, sociale ondersteuning en veel hand- en spandiensten. Dag en nacht staat zij voor deze mevrouw klaar. Dankzij de enorme hulp van mevrouw Buijssen kan mevrouw op haar hoge leeftijd van 97 jaar nog steeds zelfstandig wonen. Haar aanwezigheid is een hele grote geruststelling voor de dochter die op afstand woont.

Vrouwenbeweging Hegelsom

Van 1995 tot 2011 was mevrouw Buijssen penningmeester van Vrouwenbeweging Hegelsom. Zij was daarnaast medeorganisator van het jaarprogramma en stak waar nodig de handen uit de mouwen.

Stichting Heemkunde Hegelsom

Sinds 2016 is mevrouw Buijssen vrijwilliger bij de Stichting Heemkunde Hegelsom. Hier doet zij onder meer archiefwerkzaamheden en verleent zij hand- en spandiensten tijdens tentoonstellingen en presentaties.

KBO Limburg afdeling Hegelsom

Daarnaast is mevrouw Buijssen vanaf 2018 bestuurslid van KBO Limburg afdeling Hegelsom. Zij zorgt voor de sociale bezoeken aan de leden en het organiseren van dagtochten, de jaarvergadering en de kerstviering.