Hulp bij gesprek (onafhankelijke cliëntondersteuning)

Heeft u binnenkort een gesprek met de gemeente of een andere organisatie over zorg? Misschien vindt u het fijn als iemand u helpt bij het gesprek. U kunt zelf iemand vragen of u kunt hulp vragen aan een onafhankelijke cliëntondersteuner. Dit is gratis.

Wat doet een cliëntondersteuner voor u?

  • Helpen bij de voorbereiding op een gesprek, bijvoorbeeld met de gemeente.
  • Met u meegaan naar een gesprek.
  • Helpen bij het aanvragen van zorg of ondersteuning.
  • Helpen als u niet tevreden bent over de uitkomst.

Professionele cliëntondersteuner

U kunt zelf contact opnemen met 1 van de 2 professionele cliëntondersteuners. U hoeft hiervoor geen doorverwijzing of indicatie te hebben. Op de website van de cliëntondersteuner vindt u meer informatie.

  • Mee de Meent groep: iemand die met u meedenkt als u hulp of zorg nodig heeft. Mee geeft informatie, advies en hulp voor inwoners. Mee kan helpen bij gesprekken met gemeente, zorgaanbieder of zorgkantoor. 
  • Burgerkracht Limburg: informatie, advies of ondersteuning in verband met zorg, onderwijs, welzijn, wonen of werk en inkomen. 

Vrijwillige cliëntondersteuner

U kunt ook hulp vragen aan een vrijwillige cliëntondersteuner in uw dorp. Dit is een ouderenadviseur van de KBO voor alle senioren in onze gemeente. U hoeft dus geen lid te zijn van de KBO. Wij geven u graag de contactgegevens van de vrijwilliger in uw dorp. Bel ons op 077 - 477 97 77 of stuur een e-mail naar gemeente@horstaandemaas.nl.