Ecologisch maaibeheer

Meer biodiversiteit door gericht (niet) te maaien: ecologisch maaibeheer.

Uitleg over ecologisch maaibeheer

Wat is precies ecologisch maaibeheer? En waarom kiezen we voor deze manier van het beheren van de groenomgeving? In onderstaande video leggen we uit hoe we de natuur in evenwicht proberen te houden. Dit komt ook de biodiversiteit in Horst aan de Maas ten goede. 

Ecologisch maaibeheer - gemeente Horst aan de Maas

Als u deze video bekijkt, accepteert u de voorwaarden en de privacyregels van Youtube.

Wat doet de gemeente?

Ecologisch maaibeheer draagt niet alleen bij aan de biodiversiteit. Het vergroot ook de overlevingskans van insecten en de belevingswaarde van onze groenomgeving. Op de pagina Bermen maaien leest u wat de beheermaatregelen van de gemeente zijn als het gaat om ecologisch maaibeheer. De belangrijkste informatie over ecologisch maaibeheer staat samengevat in de flyer 'Ecologisch maaibeheer'. De versie 'Flyer ecologisch maaibeheer tekst' is geschikt voor voorleessoftware.

Helpt u mee?

Wilt u ook een steentje bijdragen in het vergroten van de biodiversiteit in Horst aan de Maas? Dat kan heel eenvoudig door uw tuin ecologisch te beheren. Kijk voor tips op de website van Steenbreek en de website van de Vogelbescherming.

Nog meer tips voor meer biodiversiteit vindt u op deze websites: 

Heeft u zelf ideeën over het toepassen van ecologisch maaibeheer of wilt u meer weten? Laat het ons weten door een mail te sturen naar gemeente@horstaandemaas.nl met als onderwerp ‘ecologisch maaibeheer’.