Discriminatie melden

Woont u in de gemeente Horst aan de Maas en bent u ongelijk behandeld? Doe dan een gratis melding bij het Antidiscriminatiepunt. Ook als u twijfelt of het wel discriminatie is. Een onafhankelijke klachtbehandelaar luistert naar uw verhaal, geeft u informatie en advies en kan voor u bemiddelen.

Wat is discriminatie?

Discriminatie is het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen. Denk hierbij aan afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte. Als iemand zonder rijbewijs solliciteert naar een baan als vrachtwagenchauffeur en wordt afgewezen, dan is dat volkomen terecht. Dat is het niet als diegene niet wordt aangenomen omdat hij of zij vrouw, 62 jaar is of diabetes heeft. Dan is het discriminatie.

Onafhankelijk meldpunt

U kunt bij het Antidiscriminatiepunt gratis een melding doen van ongelijke behandeling. De gemeente registreert uw melding en stuurt uw melding direct door naar de klachtbehandelaar, mr. G. van Rensch.

De klachtbehandelaar is onafhankelijk van de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft het Antidiscriminatiepunt aangewezen als onafhankelijk meldpunt. De klachtbehandelaar luistert naar uw verhaal, geeft u informatie en advies en kan voor u bemiddelen.