De heer Sjaak Achten (78) uit Broekhuizen

De heer Sjaak Achten (78) uit Broekhuizen kreeg op woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Parochie H. Nicolaas

De heer Achten is vanaf 1997 als vrijwilliger verbonden aan RK Parochie H. Nicolaas Broekhuizen. Hij heeft zich op meerdere manieren verdienstelijk gemaakt voor de parochie, onder meer als bestuurslid, lector, lid van de werkgroep woorddiensten/avondwake, voorzitter van de contactgroep en bij het onderhoud van kerk, kerkhof en parochiehuis. Kerkbestuur, vrijwilligers en parochianen kunnen met vragen altijd bij de heer Achten terecht.

Pc-project

De heer Achten is sinds 2008 vrijwilliger bij het pc-project van Stichting Woonzorgvoorziening Broekhuizen Naesenhof. Hij is de grote kartrekker van het project. Hij zette de cursus mee op en hij had een belangrijke rol bij het aantrekken van cursisten. Door zijn betrokkenheid bij het pc-project is hij in 2011 ook in het bestuur van de stichting terechtgekomen. In het bestuur is hij verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe activiteiten om te zorgen dat de stichting financieel gezond blijft.

Vrijwilligerswerk in Broekhuizen

Bovendien is de heer Achten vanaf 2009 lid van de kerngroep voor de Week van de Goede Doelen in Broekhuizen. En hij ondersteunt en adviseert al 12 jaar de penningmeester van de Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst bij de financiële administratie.