De heer Jan van Enckevort (87) uit Sevenum

De heer Jan van Enckevort (87) uit Sevenum kreeg op woensdag 26 april een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Parochie Sevenum-Kronenberg-Evertsoord

De heer Van Enckevort zet zich onder andere al meer dan 40 jaar in voor Parochie Sevenum-Kronenberg-Evertsoord. Hij verricht(te) hier meerdere taken, is overal aanwezig waar nodig en voelt zich verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de parochie. Hij was en is onder meer acoliet/misdienaar (1943-1962 en 1997-heden), vanaf 2000 vrijwilliger bij het onderhoud van het kerkhof en lid van de technische commissie.

Carnavalsvereniging Kroeënekraan en Pieëlhaas

De heer Van Enckevort was voorzitter (1975-1981) en vorst (1982-1985) van Carnavalsvereniging Kroeënekraan en Pieëlhaas. Uit de geschiedenis van de vereniging blijkt dat gedurende zijn periode als voorzitter de carnaval haar onderkomen vond in de plaatselijke tuinbouwloods. Dit vroeg enorm veel werk en organisatievermogen van de vereniging en dat kwam de saamhorigheid ten goede. Ook was de heer Van Enckevort meer dan 40 jaar de leider van de Bonte Avond. Mede dankzij zijn inzet groeide deze avond uit tot een avond van formaat, bekend in Kronenberg en daarbuiten.

Oogstcorso Kronenberg

De heer Van Enckevort was 8 jaar bestuurslid van Oogstcorso Kronenberg.

Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Kronenberg

Van 1981 tot 1998 was de heer Van Enckevort de (1e) voorzitter van Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Kronenberg. Hij was in deze functie onder meer verantwoordelijk voor de contacten met de verenigingen en andere gebruikers (voorwaarden en afspraken) en hield zich bezig met het onderhoud.

Dé maaltijdservice

De heer Van Enckevort was van 2002 tot 2010 als vrijwilliger verbonden aan Dé maaltijdservice. Hij bezorgde verse warme maaltijden bij vooral hulpbehoevende senioren.

Biljartclub 't Valdere

Tot slot was hij 16 jaar secretaris van Biljartclub ’t Valdere, onderdeel van KBO afdeling Sevenum.