Winnaar European Green Leaf 2019

7 jan 2019
Onthulling plakaat European Green Leaf Award 2019
Horst aan de Maas mag zichzelf in 2019 European Greef Leaf winnaar noemen, omdat onze gemeente uitzonderlijk heeft gepresteerd op het gebied van duurzaamheid.

Typerend voor Horst aan de Maas was volgens de jury de grote rol die inwoners krijgen én nemen bij initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De award, die te bewonderen is boven de receptie op het gemeentehuis, werd op 4 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst door de burgemeester onthuld.
De European Green Leaf Award erkent inspanningen van gemeenten voor het milieu.

Duurzaamheidsinitiatieven

Horst aan de Maas wil zijn ambities vooral samen met de inwoners vormgeven en tot uitvoering brengen. Een mooi voorbeeld hiervan is het thema duurzaamheid. De gemeente is hier voortvarend mee aan de slag gegaan, maar de gemeenschap gelukkig ook. In juni 2018 wonnen we daarom de European Green Leaf Award 2019 samen met de Spaanse gemeente Cornellà de Llobregat. De vijf initiatieven die ervoor zorgden dat de European Green Leaf award 2019 naar Horst aan de Maas ging zijn Energie Kronenberg, Trendsportal, Groenagenda, BrightBox en het afvalbeleid van de gemeente.

2019

De gemeente Horst aan de Maas wil het European Green Leaf jaar gebruiken om de inwoners te inspireren om, eventueel in samenwerkingsverband, duurzame initiatieven te ontwikkelen. Daarnaast wordt met bestaande initiatieven zoals de Nationale bomenfeestdag en de Nationale opschoondag de samenwerking gezocht.