Wie verdient de Nationale Vrijwilligersprijs?

11 dec 2019
Logo vrijwilligersprijs en een portret jong meisje als winnaar
Meld initiatieven en vrijwilligers nu aan! Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol. Gelukkig zijn er binnen onze gemeente veel inwoners die dit met enorm veel inzet doen én met heel veel plezier. Dat verdient erkenning en waardering! Met de Nationale Vrijwilligersprijzen worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. De gemeente Horst aan de Maas mag drie initiatieven aanmelden voor deze Nationale Vrijwilligersprijs. Daarbij mogen we ook twee vrijwilligers doorgeven die extra in het zonnetje gezet mogen worden.

Aanmelden initiatief

Aanmelden kan tot 31 december.

Hoe werkt het?

Uit alle inzendingen van vrijwilligersinitiatieven selecteren we drie pareltjes uit onze gemeente. Die dragen we voor bij de Nationale vrijwilligersprijs. Een team van experts buigt zich over alle aanmeldingen uit heel Nederland, en selecteert 12 lokale initiatieven. Wanneer we de vrijwilligersinitiatieven aandragen mogen we ook twee vrijwilligers doorgeven.

Wat zijn de prijzen?

De twaalf landelijk genomineerden krijgen een promotiefilm ter waarde van € 3000,-. Op 28 maart 2020 reikt minister Hugo de Jonge de Nationale Vrijwilligersprijzen uit: een juryprijs van € 6.000,-. en een publieksprijs van € 2.500,-, te winnen door zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Niet alleen organisaties worden in het zonnetje gezet. Er is een PassiePrijs voor de vrijwilliger die zich op enthousiaste, bijzondere of inspirerende wijze inzet. En de Gouden Venus van Milo wordt uitgereikt aan een kandidaat die laat zien dat een beperking hem of haar niet tegenhoudt om zich met passie als vrijwilliger in te zetten.

Laat ons weten waarom jouw initiatief, of die éne vrijwilliger de Nationale Vrijwilligersprijs verdient. Dat kan tot 31 december 2019.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
Vrijwilligersprijs