Wat voor een gemeente wil Horst aan de Maas zijn

31 okt 2019
Banners gemeentehuis
Meedenken met onze strategische visie.

Wat voor gemeente vindt u dat Horst aan de Maas moet zijn? De gemeente maakt een strategische visie en daarvoor willen we weten wat de wensen, ideeën, tips en dromen van onze inwoners zijn. Tijdens informatieavonden gaan we die informatie ophalen. Maar u kunt uw bijdrage ook nu al kwijt.

Meedenken

Wat is de visie?

Welke gemeente hebben wij nodig? Wat voor een gemeente wil Horst aan de Maas zijn? Welke thema’s doen ertoe in onze gemeente? Hoe ziet de toekomst van onze omgeving eruit? Waarmee maakt Horst aan de Maas het verschil?  Antwoorden op deze vragen komen samen in de visie van de gemeente. Hierin staat waar we als gemeente voor gaan , een realistische toekomstdroom tot het jaar 2025. En natuurlijk komt er ook bij te staan hoe we dat gaan doen. Hoe we de wereld van morgen beïnvloeden, zodat we succesvol en flexibel inspelen op ontwikkelingen om ons heen. Denk aan de inrichting van de ruimte om ons heen) en zorg en ondersteuning. Maar ook aan onze dienstverlening, duurzaamheid en onze economische ambities. en welke rol pakt de gemeente  bij inwonersinitiatieven? Hoe gaan we om met  de kansen en behoeften van de samenleving bij ons subsidiebeleid..

Welke inbreng heeft u daarbij?

Zo’n strategische visie is pas zinvol, als hier ook de stem van onze gemeenschap in doorklinkt;  inwoners, organisaties en partners. Per slot van rekening zoeken we een antwoord op de vraag: “Wat vraagt de samenleving van haar gemeente?” 

Daarom verzamelt de gemeente ideeën en suggesties. U kunt hier meteen uw bijdrage kwijt. Laat ons weten hoe Horst aan de Maas de wereld van morgen gaat beïnvloeden, zodat we succesvol zijn.

Hoe ziet de planning er uit?

Tot en met december 2019: Ideeën en suggesties verzamelen van inwoners, organisaties, bezoekers en partners: Waar staan wij voor?

  • Van januari tot en met maart 2020: Vertaling input door politiek/bestuur in visie:  Waar gaan wij voor?
  • Van april tot en met juni 2020: Vertaling en besluitvorming door college: Hoe doen wij dat?

Reageren?

Bekijk hier hoe u uw bijdrage kunt leveren aan de strategische visie.