Voorbereidingen om de terrassen te openen per 1 juni in volle gang

15 mei 2020
Terras Grubbenvorst 2017
Vrijdagmiddag 15 mei is de gemeente in gesprek geweest met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Horst aan de Maas en enkele horecaondernemers over de mogelijkheden voor de horeca nu de Corona-maatregelen waarschijnlijk per 1 juni versoepeld worden. Ook hier vraagt de ruimte die we elkaar moeten geven letterlijk meer ruimte in Horst aan de Maas. Bijvoorbeeld bij het verruimen van het terras. Dit leverde de nodige vragen op voor de ondernemers. Zij zijn met elkaar, met de KHN en de burgemeester hierover in gesprek gegaan. Duidelijk is dat er een behoefte is en dat er volop ideeën leven bij de ondernemers. Daar staan wij als gemeente positief tegenover.

Terrassen open per 1 juni

Per 1 juni mogen de terrassen waarschijnlijk weer onder voorwaarden open. Als gemeente steunen we de horecaondernemers in Horst aan de Maas, zodat er in de zomer weer genoten kan worden van het terras. Wij begrijpen dat de regels de nodige creativiteit en voorbereiding vraagt van de horeca. Als gemeente werken we daarom graag mee en steunen wij de ondernemers. Zo is vandaag besproken dat er geen vergunning nodig is, maar wél toestemming. Wij beoordelen de plannen op basis van verkeer, veiligheid en de omgeving. Daarbij vragen we horeca om zelf in contact te gaan met de omgeving.

Gevolgen voor reclame-uitingen in het centrum

Om elkaar letterlijk die ruimte te geven, zeker nu we de markt weer gaan organiseren, heeft burgemeester Ryan Palmen de ondernemers in het centrum van Horst vandaag een brief gestuurd. In de brief vraagt hij om voortaan de reclame-uitingen tegen de gevel te stallen en niet meer op straat of de stoep te plaatsen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen zich aan de afstandsrichtlijnen kan houden en inwoners zich veilig voelen om het centrum te bezoeken.

Zo houden we samen het centrum ook in deze tijd leefbaar, bruisend en aantrekkelijk!