Vierde editie Grote G-debat

Raadzaal gemeentehuis
09 april 2024 - 09 april 2024
Agenda gemeente

Het Grote G-debat is inmiddels een begrip in Horst aan de Maas. Op dinsdag 9 april gaan inwoners met een verstandelijke beperking weer in gesprek met de gemeenteraad. Kom kijken in de raadzaal of volg het G-debat live via Facebook.

Wat houdt mensen met een verstandelijke beperking bezig?

In 2019 vond het eerste G-debat plaats in de raadzaal van Horst aan de Maas. Op initiatief van Jeroen Gommans werden 10 inwoners met een verstandelijke beperking geworven, die graag bereid waren om de raadsleden te vertellen wat hun bezig houdt in Horst aan de Maas. En inmiddels zien we dat een aantal gemeenten in de regio ons voorbeeld overgenomen heeft en ook een G-debat organiseert.

Stellingen

Voorzitter van het Grote G-debat is Jeroen Gommans, Samen met burgemeester Ryan Palmen stelt hij verschillende stellingen aan de orde die de deelnemers aan het debat zelf aanleverden. Samen met (burger)raadsleden bespreken de deelnemers wat goed gaat in Horst aan de Maas en wat volgens hun beter kan. 

Vierde Grote G-debat

Het vierde Grote G-debat vindt plaats op dinsdag 9 april 2024 van 19.00 tot 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Horst. Iedereen is van harte welkom om het debat vanaf de publieke tribune te volgen. De bijeenkomst wordt ook live uitgezonden via de Facebookpagina van de gemeenteraadexterne-link-icoon