Tegemoetkoming ondernemers bij fors omzetverlies door hoogwater

19 oktober 2022
Algemeen
Foto van hoogwater bij rivier de Maas in juli 2021

Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van vorige zomer fors omzetverlies hebben geleden, kunnen een beroep doen op een speciale tegemoetkomingsregeling. De getroffen ondernemers kunnen hiervoor een aanvraag indienen in de periode van 24 oktober tot en met 5 december 2022.

De regeling geldt voor omzetverlies in het derde en vierde kwartaal van 2021 en het eerste kwartaal van 2022. Het Rijk heeft aan de Provincie Limburg een specifieke uitkering van 24 miljoen euro toegekend, om deze tegemoetkoming te kunnen realiseren.

Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat): "Ondernemers zijn hard geraakt door het hoogwater. Veel bedrijven en winkelpanden hebben schade geleden. Ondernemers hebben in de periode na de wateroverlast veel veerkracht getoond en hun bedrijfsvoering zoveel als mogelijk weer opgepakt. Deze tegemoetkoming van de omzetschade geeft hen daarbij een zetje in de rug."

Praktische informatie

De officiële naam van de regeling is ‘Nadere subsidieregels omzetderving door overstromingen door zoet en afstromend water in juli 2021 in Limburg en Noord-Brabant'.

Het meldingsformulier Tegemoetkoming omzetschade na waterschade Limburg en Noord-Brabant (TOWL) is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor het indienen van een aanvraag wordt om eHerkenning niveau 3 gevraagd.