Taxusinzameling start op 25 juni toch op

21 jun 2022
taxus
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt er dit jaar alsnog taxussnoeisel ingezameld. De inzameling door stichting Taxus Taxi gaat vanaf 25 juni toch nog (aangepast) van start.

Persbericht Taxus Taxi

Stichting Taxus Taxi meldt in een persbericht het volgende: 'Een klein geschenk uit de hemel bracht afgelopen weekend toch weer een lichtpuntje in de duisternis. Daarom gaat de taxusinzameling vanaf 25 juni toch nog (aangepast) van start'.

Er waren verschillende redenen waarom Taxus Taxi eerder moest besluiten om dit jaar geen snoeisel in te zamelen. Een van de belangrijkste redenen was dat afnemers van het snoeisel geen capaciteit hebben om nieuw snoeisel aan te nemen. Mede door corona liggen namelijk de meeste fabrieken om de haverklap stil, wat enorm drukt op de capaciteit. Afgelopen weekend meldde een van de afnemers zich bij de stichting Taxus Taxi met de vraag of zij hun alsnog van een bepaalde hoeveelheid snoeisel zouden kunnen voorzien.   

Beperkt werkgebied 

De afnemer die zich heeft gemeld voor het taxusgroen kan dit jaar slechts 125.000 kilo verwerken, een kwart van de hoeveelheid die normaal door onze stichting wordt ingezameld. Dit betekent dat Taxus Taxi in een beperkt werkgebied actief zal zijn dit jaar. Vanaf 25 juni is het onder andere in Horst aan de Maas mogelijk om uw taxussnoeisel op te laten halen. 

Meer informatie over de inzameling van taxussnoeisel leest u op de website van stichting Taxus Taxi.