Taxusinzameling start 25 mei 2021

18 mei 2021
Taxussnoeisel in tas
Regen en een temperatuur tussen de 15 en 20 graden zijn voor de taxusplant de perfecte omstandigheid om een groeispurt in te zetten. Voor de stichting dus reden genoeg om het startsein te geven. De inzameling van het taxussnoeisel start daarom op dinsdag 25 mei.

Uw snoeisel aanmelden via taxustaxi.nl/afspraak kan al vanaf maandag 24 mei (2de Pinksterdag). De stichting komt vanaf 25 mei het verse groen bij u aan huis ophalen.

Strijd tegen kanker

Ook in 2021 is elke taxusdonatie van harte welkom. De kleine taxustwijgjes bevatten de belangrijke stof 10-dab. Van deze stof wordt het medicijn Taxol gemaakt, dat een kankerremmende werking heeft. Door uw taxushaag te snoeien tijdens de inzamelperiode van Taxus Taxi kunt u op een gemakkelijke manier bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Voorwaarden inzameling

Heeft u minimaal 15 kilo snoeisel, dan komt de stichting het gratis bij u thuis ophalen. Kleinere hoeveelheden kunt u inleveren bij inzamelpunten. Deze vindt u vanaf 25 mei op taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Naast de hoeveelheid is ook de kwaliteit van het snoeisel van groot belang. Zo kan de stichting alleen het snoeisel gebruiken dat in 1 jaar op de haag groeit. Takken en hele planten zijn helaas niet bruikbaar. Om het zo vers mogelijk in te zamelen vraagt de stichting u ook het snoeisel direct na het snoeien aan te melden. Voor meer informatie en instructievideo’s kunt u terecht op taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Gratis materialen

Ook in 2021 verstrekt Taxus Taxi weer gratis materiaal. De tassen en zeilen kunt u ophalen bij diverse partners van Taxus Taxi, waaronder Boerenbond, Welkoop, Intratuin en ook bij Openbare Werken, Americaanseweg 43 in Horst. Heeft u geen tassen, dan mag u het snoeisel op een hoop leggen. De stichting ruimt het netjes op.

Vrijwilligers gezocht

Heeft u geen taxushaag, maar wilt u toch bijdragen aan de strijd tegen kanker? Dat kan! Het doorgewinterde team van taxusophalers is altijd op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor dit mooie doel. Als taxuschauffeur haalt u in de maanden juni, juli en augustus het verse taxusgroen op. Voor meer informatie stuurt u een mail naar communicatie@taxustaxi.nl.

Alle verdere informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden op taxustaxi.nl of sociale media.