Subsidie afkoppelen regenwater
Help wateroverlast voorkomen en laat uw regenwater niet meer in het riool lopen. Bijvoorbeeld door regen op te vangen in een regenton of een regenwatervijver. Of u laat het water met een infiltratiekolk of een grindkoffer in de bodem lopen. U kunt hiervoor subsidie van de gemeente krijgen. U krijgt altijd eerst een gratis bezoek van onze adviseur. U beslist daarna of u doorgaat met de aanvraag.
Vraag eerst subsidie aan voordat u met het afkoppelen begint. Ook als u al weet wat u wilt doen. U weet dan zeker dat u subsidie kunt krijgen voor het afkoppelen.
Gratis advies
- Na uw aanvraag neemt de adviseur contact met u op. Samen spreekt u af wanneer de adviseur bij u thuis komt kijken.
- Op de dag van de afspraak bekijkt de adviseur uw woning, tuin en terrein. De adviseur vertelt u wat de mogelijkheden zijn.
- Na het adviesgesprek beslist u binnen 4 weken of u doorgaat met de aanvraag of niet. Het bezoek van onze adviseur is gratis en verplicht u tot niets.
Voorwaarden subsidie
U kunt subsidie krijgen als:
- uw woning is gebouwd voor het jaar 2002
- uw woning niet in het buitengebied staat (uw woning mag niet aangesloten zijn op drukriolering)
- afkoppelen van het regenwater geen overlast in uw omgeving veroorzaakt
- het oppervlak dat u af wilt koppelen minimaal 30 m2 is
Hoeveel subsidie
- € 9 per m2
- Ondernemers kunnen maximaal € 15.000 krijgen
U besluit af te koppelen
- U geeft aan de adviseur door dat u doorgaat met de aanvraag.
- U begint binnen 4 maanden met het werk.
- U bent binnen 6 maanden klaar met het werk. U meldt de gemeente dat het werk klaar is. Dit doet u met het formulier gereed melden afkoppelen regenwater.
- U krijgt de subsidie als u het werk gereed gemeld heeft.
- Vraag altijd eerst subsidie aan voordat u met het afkoppelen begint. Ook als u al weet wat u wilt doen. U weet dan zeker dat u subsidie kunt krijgen voor het afkoppelen.
Wist u dat
- u ook samen met uw buren subsidie kunt aanvragen? Bijvoorbeeld als u de regenpijp met uw buren deelt.
- u ook subsidie kunt aanvragen voor het afkoppelen van uw huurwoning? Overleg wel eerst met uw verhuurder of u mag afkoppelen.
- u op waterklaar.nl nog veel meer tips vindt waarmee u kunt helpen wateroverlast, droogte en hittestress te voorkomen?
Waarom afkoppelen?
Ons klimaat verandert. Het gaat harder en langer regenen. Het riool kan veel regenwater in korte tijd niet goed verwerken. Het gevolg: straten onder water en wateroverlast in gebouwen.
U kunt helpen: laat het regenwater van uw dak niet langer in het riool lopen, maar in uw tuin! Bijvoorbeeld in regentonnen of een regenwatervijver. Of u laat het water met een infiltratiekolk of een grindkoffer in de bodem lopen. U helpt dan ook droogte voorkomen. Uw tuin heeft 's zomers minder water nodig en u hoeft minder te sproeien. Onze adviseur bekijkt samen met u wat in uw situatie de beste manier is.