Steuntje in de rug bij controle op coronatoegangsbewijs

19 nov 2021
het groene vinkje op een mobiel van de corona check app
Verenigingen, stichtingen en beheerders kunnen bij de gemeente Horst aan de Maas een voucher van € 500 aanvragen. Dit bedrag kunnen ze in onderling overleg inzetten voor de controle op het coronatoegangsbewijs in hun accommodatie. Per accommodatie is één voucher beschikbaar. Voor de accommodaties met een gemeentelijke beheerder is geen voucher beschikbaar, daar organiseert de gemeente de controle zelf

Wethouder Han Geurts: “Verenigingen en stichtingen worden zwaar getroffen door de aangescherpte coronamaatregelen. Vooral de check op het coronatoegangsbewijs vraagt nu veel extra inzet van alle bestuurders en vrijwilligers. Daar hebben we grote waardering voor. Daarom geven we hen graag een steuntje in de rug.

Aanvragen voucher

Beheerders en gebruikers van een accommodatie kunnen de voucher gezamenlijk digitaal aanvragen. Dat kan tot en met 17 december. De aanvrager krijgt binnen een week bericht over het besluit. Het bedrag wordt daarna meteen overgemaakt.

Gemeente organiseert controle op locaties met een gemeentelijke beheerder

De voucher is niet beschikbaar voor de accommodaties die de gemeente zelf beheert. Daarvoor regelt de gemeente de controle op het coronatoegangsbewijs. De gebruikers van deze locaties ontvangen hierover bericht. Het gaat om de volgende locaties:

  • ’t Haeren in Grubbenvorst
  • De Kruisweide in Sevenum
  • Sporthal ’t Brugeind in Meerlo
  • Sporthal de Berkel in Horst
  • Zwembad de Berkel in Horst
  • MFC de Smetenhof in Lottum