Start facelift Kloosterhof

30 mrt 2021
Onthulling bouwbord Kloosterhof
Er wordt gestart met het renoveren het complex Kloosterhof in het winkelcentrum van Horst. De uitstraling van het Kloosterhof blijft hetzelfde. Einde van dit jaar is de renovatie klaar.

Startschot

Als startschot voor de werkzaamheden onthulden wethouder Rudy Tegels en ontwikkelaar Suyderland Venrode afgelopen woensdag, 24 maart 2021, het bouwbord. Wethouder Tegels: ”Het Kloosterhof heeft een centrale ligging in het centrum van Horst. Ik ben blij dat het complex nu eindelijk wordt gerenoveerd en dat het dadelijk weer bijdraagt aan een aantrekkelijk en sterk winkelcentrum.”

De renovatie is vooral gericht op functionaliteit en maatwerk. De nieuwe gevel aan de Kerkstraat komt in lijn met het straatbeeld en de supermarkt wordt ruimer van opzet. De renovatie is naar verwachting voor 1 december 2021 klaar.

Bomen tijdelijk verplaatst

Om ruimte te maken voor de werkzaamheden zijn een aantal platanen van de gemeente Horst aan de Maas tijdelijk verplaatst. Na de realisatie van de plannen krijgen de bomen een plekje tussen bakkerij Gommans en het Kloosterhof, zodat de kenmerkende platanen behouden blijven voor het centrum van Horst.