Ruim 140 kilometer knooppuntenroutes voor ruiters

26 apr 2019
Wethouder Eric Beurskens bevestigd bordje routenetwerk ruiters
Routebureau Noord- en Midden-Limburg is in opdracht van gemeente Horst aan de Maas gestart met de aanleg van een ruiter- en mennetwerk in deze gemeente. Dit netwerk is het eerste in een reeks van zeven netwerken die in 2019 en 2020 in de gemeenten in Noord-Limburg wordt aangelegd.

Consumentenkaart

In 2017 hebben de gemeenten Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venlo, samen met lokale ruiters en menners, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond en terreineigenaren, de ruiter- en menroutes in het gebied geactualiseerd. Tot nu waren de routes alleen digitaal beschikbaar, via de routeplanners op paardrijdeninlimburg.nl en op liefdevoorlimburg.nl. Hier komt nu verandering in doordat medio 2020 een consumentenkaart beschikbaar is.

Bewegwijzering in het veld

Vanaf nu kunnen ruiters en menners hun route ook via uniforme bewegwijzering in het veld volgen. Wethouder Eric Beurskens: “Met de opening van dit routenetwerk voor paardenliefhebbers kunnen onze eigen inwoners en hun paarden mooie routes maken in hun eigen achtertuin. En biedt het bezoekers aan ons gebied een inkijkje in onze mooie omgeving vanaf de paardenrug. Kortom een hele mooie aanwinst voor onze vrijetijdsbesteding en een versterking voor het imago van ‘Limburg paardenregio van Nederland’.” In totaal zijn er eind 2020 ruim 650 kilometer aan knooppuntenroutes voor ruiters en menners in Noord-Limburg. Meer informatie hierover is op te vragen via het e-mailadres info@routebureaulimburg.nl.

Het project wordt gefinancierd door de zeven gemeenten en door provincie Limburg.