Pluim voor Jan-Rein Visscher

14 dec 2018
Pluim van de burgemeester
Vanwege zijn inzet voor de ijsbaan kreeg Jan-Rein Visscher uit Hegelsom op 14 december de ‘Pluim’ van de burgemeester uitgereikt.

Ijsbaan

Bij de fusie van Sevenum, een deel van Meerlo-Wanssum en de ‘oude’ gemeente Horst aan de Maas heeft het gemeentebestuur de inwoners als presentje een mobiele ijsbaan op het Wilhelminaplein in Horst aangeboden. Bij de evaluatie vroeg de burgemeester naar aanleiding van de enthousiaste reacties van de inwoners en de extra aantrekkingskracht voor het centrum of er mogelijkheden bestonden dit initiatief voort te zetten. Vijf vrijwilligers hebben enige maanden gestudeerd op de haalbaarheid hiervan en uiteindelijk is Stichting IJsbaan Horst opgericht.

Inzet

Jan-Rein Visscher is secretaris van de stichting en coördinator van de sponsoring. Op dit moment is de stichting voor 55% afhankelijk van sponsors en dit is dan ook een van de grootste uitdagingen van het huidige bestuur. Jan-Rein Visscher neemt rond de bouw en exploitatie van de ijsbaan vijf weken vakantie en coördineert dan alles. Hij is aanwezig als er iets geregeld moet worden en heeft contact met alle betrokken bedrijven. ’s Nachts is hij aanwezig bij de ijsbaan en houdt hij de wacht. Overdag slaapt hij een paar uur en dan is hij weer van de partij. Hij ontvangt hiervoor geen enkele vergoeding. Zonder Jan-Rein Visscher zou het nagenoeg onmogelijk zijn om de ijsbaan draaiende te houden en dankzij zijn inzet is het evenement uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie.

Pluim

Op vrijdag 14 december 2018 reikt burgemeester Ina Leppink-Schuitema de ‘Pluim’ van de burgemeester uit aan de heer Jan-Rein Visscher uit Hegelsom vanwege zijn uitzonderlijke inzet voor Stichting IJsbaan Horst.

De ‘Pluim’ is een persoonlijke waardering van de burgemeester voor inwoners, organisaties, verenigingen of instanties uit Horst aan de Maas.