Pluim van de burgemeester voor Kitty Korebrits

11 juni 2024
Algemeen

Burgemeester Palmen reikte tijdens de première van theaterproductie Ingepakt (Theater Kleinkunst) de pluim uit aan Kitty Korebrits. De burgemeester bedankt haar hiermee voor haar werkzaamheden in de gehandicaptenzorg en in de theaterwereld.

Voor de producties van Theater Kleinkunst zoekt Kitty naar verbindingen binnen de maatschappij. Ze geeft jaarlijks, samen met de acteurs, een workshop aan toekomstige zorgmedewerkers van de Gilde Opleidingen en zoekt naar samenwerkingen met regionaal theatertalent. Het gaat niet alleen om het eindproduct, maar vooral ook om de samenwerkingen en het leren kennen en begrijpen van elkaars culturen.  

Themakeuze 

Bijzonder aan haar werkwijze is het proces van het tot stand komen van de voorstellingen. Samen met de acteurs kiest zij een thema dat bij hen leeft. Vanuit dat thema wordt er geïmproviseerd en gezocht naar diepgang. Vanuit daar ontstaat er steeds weer een bijzondere theatervoorstelling die niet alleen gespeeld, maar ook van begin tot einde gemaakt is door de acteurs zelf. Voor deze bijzondere prestatie verdient Kitty Korebrits de ‘Pluim van de burgemeester’. 

 De Pluim is voor personen of organisaties die iets bijzonders hebben gepresteerd en niet in aanmerking komen voor een andere onderscheiding. Iedereen kan deze waardering aanvragen voor een persoon of organisatie. 

Lees hierexterne-link-icoon meer over het aanvragen van een onderscheiding.