Opnieuw toeristische plannen goedgekeurd door de adviesraad

1 okt 2021
de leden van de adviesraad met in tekst de drie projecten die een subsidie krijgen
In de tweede ronde heeft de Adviesraad Vrijetijdseconomie vier plannen ontvangen ter beoordeling. Drie van de aangeleverde plannen voldeden aan de voorwaarden en konden op goedkeuring rekenen van de adviesraad. Gemeente Horst aan de Maas heeft vervolgens deze projecten een subsidie toegekend.

Wethouder Eric Beurskens: “Ook in de zomerperiode mocht de adviesraad weer mooie plannen ontvangen. Goed om te merken dat ze de adviesraad weten te vinden en dat er daadwerkelijk verbindingen worden gemaakt om de toeristische plannen naar een hoger niveau te tillen. Ik wens de organisaties veel succes en plezier met het ontwikkelen van deze unieke belevenissen. Ik ben ervan overtuigd dat ze alle drie bijdragen aan onze ambities op het vlak van vrijetijdseconomie”

Zoals het er nu naar uitziet zijn deze drie goedgekeurde projecten vóór het hoogseizoen in 2022 afgerond. Bezoekers en inwoners kunnen dus komende zomer al genieten van deze nieuwe ontwikkelingen.

Bijen in de Peel

Het Peelmuseum gaat uitbreiden. Met een eerste Nederlandse vaste expositie over het leven en de Geschiedenis van bijen in de Peel ontstaat er in Horst aan de Maas een uniek en nieuw cultureel aanbod. Ook gaan ze de honing als typisch streekproduct neerzetten. Het honingenhuisje en de bijentuin die gerealiseerd gaan worden zijn vrij toegankelijk en zorgen door de locatie voor verbinding tussen Griendtsveen en de Peel. Dit maakt deze route extra aantrekkelijk voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

Horst aan de Maas; Kastelenrijk

Stichting Visit Horst aan de Maas wil Horst aan de Maas op de kaart zetten als hét kastelenrijk. Ze willen bezoekers aan onze gemeente kennis laten maken met de boeiende verhalen van de bewoners van onze kastelen. Met dit project werken ze aan de versterking van de beleving van de kasten in Horst aan de Maas. De gasten worden meegenomen naar de rijke en wellustige wereld van adel, grootgrondbezitters en industriëlen. Van woeste oorlogshelden en stille gekken, met brave gravinnen en stoute maîtresses. Je gaat het allemaal zien en beleven tijdens de thematische fietsroute

Toeristisch-recreatieve informatiezuilen

Stichting Landschap Horst aan de Maas gaat de toeristisch-recreatieve informatievoorziening in Horst aan de Maas verbeteren. Dit doen ze door het plaatsen van markante informatiezuilen op plekken waar veel recreanten verblijven of passeren. De zuilen worden voorzien van kwalitatief goede en betrouwbare informatie en linken ook door naar meer informatie online. Gasten worden zo beter geïnformeerd over de vele mogelijkheden van dagrecreatie in Horst aan de Maas

Nieuwe aanvragen adviesraad

In december komt de adviesraad weer bij elkaar om zich te buigen over de nieuwe ingediende toeristische plannen. Projecten die Horst aan de Maas aantrekkelijker maken voor toeristen kunnen tot maximaal € 25.000 aan subsidie ontvangen. Organisaties die ideeën of projecten hebben om Horst aan de Maas nog aantrekkelijker  te maken voor toeristen kunnen deze indienen via deze website. Ook is daar meer informatie te vinden over de voorwaarden.