Nieuwsoverzicht

Alleen kramen met etenswaren in Horst

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan de weekmarkt niet doorgaan zoals gebruikelijk. Vanaf komende dinsdag staan er daarom alleen kramen met etenswaren verspreid in het centrum van Horst.
Foto marktkraam

Noodverordening Noord- en Midden-Limburg 27 maart

In Noord- en Midden-Limburg geldt sinds vrijdag 27 maart een strengere noodverordening. Deze noodverordening geldt ook in Horst aan de Maas. In de noodverordening staan de regels die horen bij de landelijke maatregelen die het kabinet heeft genomen tegen het coronavirus.
Besluit

Gemeenteraad vergadert aangepast vanwege coronavirus

In verband met de maatregelen rond het coronavirus kan de gemeenteraad niet op de gebruikelijke manier vergaderen. De fracties hebben overeenstemming over een aangepaste vergadervorm zodat de noodzakelijke besluiten de komende tijd genomen kunnen worden. Afgesproken is dat tijdens de eerstvolgende besluitvormende raadsvergadering op 21 april alleen de afgesproken hamerstukken behandeld worden. De vergadering is zonder publiek maar wordt wel live uitgezonden. De voorbereidende vergadering wordt schriftelijk afgehandeld. Inwoners kunnen ook schriftelijk reageren op de raadsvoorstellen.
logo gemeenteraad

Steunmaatregelen Horst aan de Maas voor inwoners en ondernemers, verenigingen en stichtingen

De gemeente Horst aan de Maas komt met steunmaatregelen voor inwoners, zzp’ers, ondernemers, verenigingen en stichtingen. De maatregelen zijn erop gericht hen te helpen om te gaan met de financiële gevolgen van de coronacrisis. Doel is dat zij kunnen voorzien in de eigen levensbehoefte en dat de werkgelegenheid en dus de banen en het inkomen van hun medewerkers behouden blijft.
Biljetten van 20 en 5 euro, euromunten en een stukje van een rekenmachine

Noodverordening in Noord- en Midden-Limburg

In Noord- en Midden-Limburg geldt sinds woensdag 18 maart een noodverordening. Deze noodverordening geldt ook in Horst aan de Maas. In de noodverordening staan de regels die horen bij de landelijke maatregelen die het kabinet heeft genomen tegen het coronavirus.
Besluit

Open brief van Ryan Palmen

Lees hier de open brief van burgemeester Ryan Palmen van 17 maart 2020 over het corona-virus in Horst aan de Maas.
Foto van burgemeester Ryan Palmen

Pagina's

Page 1 of 4