Nieuwsoverzicht

Langer gemakkelijk thuis wonen

Wilt u weten hoe? Kom dan naar het Huis van Morgen in Panningen. Hier kunt u zelf zien en ervaren wat er bouwkundig en technologisch mogelijk is om langer en veiliger te kunnen blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving.
Moeder wordt omarmd door dochter

Dunningswerkzaamheden in de Kasteelse bossen van Horst aan de Maas

Deze winter voeren we werkzaamheden uit in de Kasteelse bossen. De werkzaamheden zijn gericht op het vergroten van de belevingswaarde en diversiteit voor de bezoekers van het gebied. In totaal wordt ca. 30 hectare bos gedund. Delen hiervan worden later ingeplant met andere boomsoorten.
de Kasteelse Bossen vanuit de lucht met zichtbaar de vele verschillende bomen

Cultuurplein ’t Gasthoês

In de periode voor de carnaval 2020 zal BLM starten met voorbereidende werkzaamheden voor het Cultuurplein. Zo worden er groenvoorzieningen en straatmeubilair verwijderd en wordt er een keetvoorziening geplaatst aan de Dr. van de Meerendonkstraat.
Verkeersbord waarschuwing werk aan de weg met ernaast de tekst Werk in uitvoering

Starter van het Jaar 2019

Gemeente Horst aan de Maas, Gemeente Venray, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform willen startende ondernemers een helpende hand bieden. Dit wordt gedaan door elk kwartaal een ‘Starter van het Kwartaal’ te kiezen
Applaus

Uitbreiding peuteronderwijs in Horst aan de Maas

De gemeente Horst aan de Maas versterkt het peuteronderwijs om alle kinderen optimale en gelijke kansen in hun ontwikkeling te bieden. Daartoe wordt de eigen bijdrage voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand verlaagd. Daarnaast gaan alle kinderen vanaf nu 4 uur per dagdeel naar de peuterspeelzaal. Dat was voorheen 3.5 uur. Zo kunnen kinderen eventuele achterstanden inlopen voordat ze op de basisschool starten.
peuter aan een speeltafeltje

Kunst en cultuur voor ontwikkeling, gezondheid, plezier en geluk

Alle inwoners en vooral kinderen moeten de kans krijgen kennis te maken met de verschillende facetten van cultuur, zodat iedereen zijn of haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Dat staat in het nieuwe kunst- en cultuurbeleid, dat het college van B&W heeft voorgelegd aan de gemeenteraad.
muzikant met bladpapier met daarop het lied van Horst aan de Maas

Pagina's

Page 1 of 4