Nieuwsoverzicht

Succesvol Sport aan de Maas krijgt een vervolg

Sport aan de Maas maakt inwoners en organisaties bewuster van voldoende beweging en gezonde voeding. Dat blijkt uit de evaluatie van het programmaplan Sport aan de Maas 2016-2019. Het college zet deze lijn nu voort, met een plan voor de periode 2020-2022.
Titelpagina sportplan
Lees meer

Inzamelactie taxussnoeisel voorspoedige van start

De jaarlijkse inzamelactie van taxussnoeisel door de stichting Taxus Taxi beleeft een voorspoedig start. Sinds de start van de actie op 10 juni is er snoeisel ingezameld voor ruim 1.000 chemotherapieën. "Dit is een mooie start van het seizoen", laat coördinator Werner Toonen van de Taxus Taxi weten.
bags Taxus Taxi
Lees meer

Viaduct kasteellaan Horst omgetoverd tot kunstobject

Woensdag 3 juli is in het Dendron College het ontwerp voor een mozaïek kunstwerk in het viaduct Terhorst aan de kasteellaan onthuld. De gemeente Horst aan de Maas heeft de leerlingen van het Dendron gevraagd een ontwerp te maken ter verfraaiing van het viaduct.
Kunstwerk viaduct
Lees meer

Woning in Evertsoord drie maanden op slot

Burgemeester Palmen van Horst aan de Maas heeft besloten dat een woning gelegen aan de Helenaveenseweg in Evertsoord drie maanden wordt gesloten. In een inpandige schuur van de woning heeft de politie een groot aantal zaken aangetroffen waarvan bekend is dat deze worden gebruikt bij hennepteelt.
Woning gesloten
Lees meer

Provincie: Financiële gereedschapskist gemeente is op orde

De gemeente Horst aan de Maas heeft haar financiële systemen op orde. Dat constateert de Provincie Limburg in haar vierjaarlijks financieel verdiepingsonderzoek. De gemeente laat bijvoorbeeld via de begroting en jaarrekening duidelijk zien hoe ze er financieel voor staat. Ook is ze in staat om de gemeenteraad op de juiste momenten te laten bijsturen.
geld en calculator
Lees meer

Subsidie advies verduurzamen woning

Wilt u energie besparen en uw woning verduurzamen, maar u weet niet goed hoe? Dan kunt u daarover advies vragen bij een onafhankelijke energie-adviseur. De gemeente Horst aan de Maas heeft een nieuwe subsidieregeling en betaalt 50% van de kosten.
Plantje in hand
Lees meer

Groen licht voor woningbouwplan Sevenum

Op 25 juni tekende wethouder Bob Vostermans namens de gemeente een overeenkomst met Bouwmij Janssen BV uit Venray over de ontwikkeling van de tweede fase van woningbouwplan Korenhuys in Sevenum.
Wethouder Vostermans tekent overeenkomst met Bouwmij Janssen over vervolg bouwplan Korenhuys Sevenum
Lees meer

Horst aan de Maas gastheer voor Kids Climate Conference 2019

Van 20 tot en met 22 september organiseren Center Parcs, Het Wereld Natuur Fonds en de gemeente Horst aan de Maas de Kids Climate Conference. Het is de zesde editie van de Kids Climate Conference en dit jaar in De Heere Peel in Horst aan de Maas. Het thema van de klimaattop voor kinderen is “een voedingsbodem voor een betere aarde”.
Kids Climate Conference
Lees meer

Pagina's

Page 1 of 3