Nieuwsoverzicht

Loods in Lottum op slot na vondst drugslab in oprichting

Burgemeester Palmen van Horst aan de Maas heeft besloten dat een loods gelegen aan de Horsterdijk in Lottum wordt gesloten. In een loods heeft de politie een groot aantal zaken aangetroffen waarvan bekend is dat deze worden gebruikt voor de productie van drugs.
sluiting pand

Informatie over het coronavirus

Links naar het aantal besmettingen met het coronavirus, afspraak maken voor een coronatest en algemene informatie over het coronavirus.
Logo van alleen samen krijgen we corona onder controle

Informatieavonden gebiedsverkenning

In 2030 willen we in Horst aan de Maas zo’n 35% van ons huidige energieverbruik besparen. Van de energie die we dan gebruiken willen we 30% zelf opwekken. Dat willen we bereiken door zoveel mogelijk zonnepanelen op de daken te plaatsen én de mogelijkheden te verkennen om zonneweides aan te leggen en windmolens te plaatsen. Daarvoor verkennen we, in opdracht van de gemeenteraad, de verkenningsgebieden A73/Maaslijn en Mariapeel. Tijdens de informatieavonden praten we u bij over de stand van zaken.
Wij Gaan Groen lgo

Zoektocht naar een grote kerstboom

Elk jaar rond de kerstperiode staan er in alle dorpen mooie grote verlichte kerstbomen. Zo ook dit jaar. Maar omdat wij geen grote kerstbomen meer hebben staan, willen wij binnen onze gemeente kijken of iemand een, tussen de 7 en 12 meter hoge, kerstboom heeft die in de weg staat.
Kerstboom met lampjes

Informatieavond herinrichting Gasthuisstraat Horst

Op dinsdag 28 september organiseert de gemeente Horst aan de Maas een informatieavond over de geplande herinrichting van de Gasthuisstraat. De bijeenkomst vindt plaats in ’t Gasthoês en begint om 19.30 uur.
Gasthuisstraat

Inleveractie restanten gewasbeschermingsmiddelen in Limburg 2021

Alle boeren in Limburg krijgen de kans om gratis en anoniem resten van verouderde of niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddelen in te leveren. Dit kan met de actie ‘Bezem door de middelenkast Limburg’ van de provincie Limburg. Wilt u hier gebruik van maken? Meld u dan voor zondag 24 oktober aan.
Op betonnen vloer staan resten gewasbeschermingsmiddelen in jerrycans, flessen en dozen.

Een warm onthaal op Limburg 2021

Maandag 6 september zijn de deelnemers gearriveerd op het wereldkampioenschap tweespannen Limburg 2021 op de mooie terreinen van Grandorse in Kronenberg. Was er in 2020 nog de domper van het niet doorgaan van het WK 4span, nu staan alle lichten op groen om er een grandioos menspektakel van te maken met als lokale favorieten Carlo Vermeulen en Stan van Eijk.
Nederlands team met mascotte

Pagina's

Page 1 of 5