Nieuwsoverzicht

Hitteplan: uw afval eerder opgehaald

Het RIVM heeft het hitteplan afgekondigd. Dit betekent dat wij vanaf donderdag 6 augustus 2020 het afval eerder inzamelen. Zet uw afval daarom voor 6.00 uur buiten.
Afvalcontainers

Nieuwe fietsverbinding Broekhuizen-Blitterswijck geopend

Wethouders Rudy Tegels (gemeente Horst aan de Maas) en Jan Loonen (gemeente Venray) hebben de nieuwe fietsverbinding tussen Broekhuizen en Blitterswijck feestelijk geopend. De wethouders hebben op de fiets de nieuwe route als eerste verkend.
Grote groep fietsers met de wethouders voorop

Bouwen naar behoefte in Lottum

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten gefaseerd woningen toe te voegen in Lottum. Daarvoor wordt locatie Horsterdijk als toekomstige woningbouwlocatie aangewezen.
plattegrond van Lottum met de locatie ingekleurd

Kermis in Horst gaat niet door

De kermis in Horst in september gaat niet door. Dit heeft burgemeester Palmen besloten nadat er overleg is geweest met het Centrum Management en alternatieven bekeken zijn.
jeugd voor grijpautomaat op de kermis

Greenpoints in centrum Horst

Vrijdag 17 juli zijn een aantal Greenpoints geplaatst in het Centrum van Horst. De Greenpoints komen nog voort uit het project de Greune Draod. Onder toeziend oog van wethouder Rudy Tegels, Jan Nabben van het Centrummanagement Horst, Ger Mennen van Horster Groen en een delegatie van de dorpsraad Horst, werden ook enkele exemplaren geplaatst op het Lambertusplein.
Greenpoints op Lambertusplein

Fiets langs de nieuwe kunstwerken van de Limburgse Maasroute!

In 2019 is de nationale en internationale Maasroute officieel geopend. Hiermee stond de Maas definitief als fietsrivier in de spotlight. De hele Maasroute voert je van de bron in Frankrijk tot aan de zeemonding bij Hoek van Holland. Het mooiste stuk fiets je natuurlijk door Limburg, langs monumentale steden en door indrukwekkende natuur gevormd door mens en Maas. Onderweg neem je rustpauzes bij de 10 kolossale kunstwerken die speciaal zijn ontworpen voor de Limburgse Maasroute!
Kunstwerk fietszadel langs Maasroute in Horst aan de Maas

Forse impuls voor een gezond, ondernemend en veilig Noord-Limburg

De Provincie Limburg en de Regio Noord-Limburg hebben met het Rijk een akkoord bereikt over de Regio Deal Noord-Limburg. Vandaag heeft coördinerend Minister Schouten de meerjarige overeenkomst naar de Tweede Kamer gestuurd. Tevens wordt er samen met ruim 30 partners gestart met 18 concrete projecten met een investeringswaarde van € 58 miljoen euro.
verdacht schuurtje

Betaal uw belasting op tijd

Vanaf juni stuurt de gemeente weer brieven waarin we u vragen de gemeentelijke belastingen te betalen. Heeft u eerder al een rekening gekregen van de gemeente, bijvoorbeeld voor de gemeentelijke belastingen? En is de datum waarvoor u die moest betalen al voorbij? Zorgt u er dan voor dat u die vóór 21 juli 2020 betaalt. Daarmee voorkomt u extra kosten.
Stapels munten waaruit blaadjes groeien. Een hand legt een muntje op een stapel.

Piet Selen: ‘Kronenberg verduurzamen is een expeditie naar 2030’

Een bordje, bevestigd bij de voordeur, waar op staat dat hij deelnemer is van ‘EnergieKronenberg’. ‘Samen op weg naar energieneutraal 2030’ is het onderschrift op het bordje. En dat die reis ook echt samen ondernomen wordt, bewijst Piet Selen ter plekke, door te wijzen naar het huis aan de overkant van de straat en naar het huis daar weer langs. Ook bij hen de energieneutrale bordjes bij de voordeur. ‘Het is een expeditie die de Kronenbergers samen ondernemen en die al vanaf 2014 aan de gang is’, vertelt Piet. ‘Een reis, waarop we voortdurend ontdekkingen doen en van elkaar leren hoe het nog duurzamer kan’.
Bordje energie Kronenberg

Pagina's

Page 1 of 4