Nieuwsoverzicht

18 mei Raadsvergadering

Op dinsdag 1 juni is de volgende besluitvormende vergadering van de gemeenteraad. Tijdens de voorbereidende videovergadering op 18 mei kunt u gebruik maken van het burgerpodium om in te spreken over de geagendeerde besluitpunten.
iPad en telefoon

Het jawoord geven kan nu ook in ‘t Gasthoês

‘t Gasthoês is vanaf 1 mei een officiële trouwlocatie. Bruidsparen kunnen in een prachtige, sfeervolle omgeving aan het nieuwe Cultuurplein in Horst hun trouwgelofte afleggen. De mogelijkheden zijn er eindeloos, variërend van klein en intiem tot groots en bruisend. Het karakteristieke pand beschikt over diverse ruimtes, waaronder een sfeervolle foyer en een prachtige theaterzaal.
Gedeelte van de voorzijde van multifunctioneel centrum t Gasthoês in Horst.

Nationale Dodenherdenking 4 mei 2021

Vandaag, 4 mei, werden in Horst aan de Maas op meerdere locaties activiteiten georganiseerd vanwege de Nationale Dodenherdenking. Dat gebeurde in de volgende dorpen America, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Grubbenvorst, Horst, Sevenum, Tienray en dit jaar voor het eerst in Melderslo. Met dank aan alle 4- en 5 mei comités in onze gemeente.
Dodenherdenking

Horst aan de Maas scheldt huren coronamaanden 2021 kwijt

Ook in de tweede lockdown hoeven maatschappelijke organisaties geen huur te betalen voor de maanden dat de gemeentelijke accommodaties vanwege corona gesloten moet blijven. Voor commerciële huurders wordt de helft van de huurprijs gecompenseerd.
Kleedhok voor sporters

Start van een mooie symfonie!

Start van een mooie symfonie! Graag nodigen we je uit om de livestream te volgend die van de opening van 't Gasthoês wordt gemaakt. De livestream is zaterdag 1 mei 2021 vanaf 14.00 uur te bekijken op gasthoes.nl
Afbeelding aankondiging opening Gasthoes

‘Ik steun’ verenigingen uit de gemeente Horst aan de Maas

Het verenigingsleven ligt al lange tijd grotendeels plat, clubhuizen blijven leeg en competities liggen stil. Ook in de gemeente Horst aan de Maas. De verenigingen zijn belangrijk voor de leefbaarheid binnen de verschillende kernen. Daarom steken de gemeente Horst aan de Maas en Sport aan de Maas verenigingen en clubs een hart onder de riem met de campagne ‘Ik steun …’.
Sportende kinderen

Gemeentelijke accommodaties goed onderhouden

De gemeente Horst aan de Maas zorgt voor accommodaties waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen actief kunnen zijn. Denk aan sportvelden, sportzalen en gemeenschapshuizen. Uit de laatste onderhoudsinspectie blijkt dat de accommodaties over het algemeen goed onderhouden zijn. De gemeente blijft daarin investeren.
Voetbalveld

Lintjesregen 2021

Vandaag hebben 8 betrokken inwoners uit Horst aan de Maas een onderscheiding gekregen tijdens de lintjesregen. Burgemeester Ryan Palmen overhandigde het lintje en bedankte hen voor hun maatschappelijke verdiensten.
Een koninklijke onderscheiding

Vergunning aanvragen? Omgevingsgesprek!

De gemeente nodigt inwoners en ondernemers uit een ‘Omgevingsgesprek’ te houden vóórdat ze een omgevingsvergunning of bestemmingsplan(wijziging) aanvragen. In de raadsvergadering van 20 april stelde de gemeenteraad de richtlijnen voor het omgevingsgesprek vast.
Groep zakelijk geklede mensen rubriceert gekleurde kaartjes op een tafel.

Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

Is uw rijbewijs bijna verlopen? Maak een afspraak en verleng uw rijbewijs op tijd. Door de coronamaatregelen is het soms lastig om uw rijbewijs op tijd te verlengen. Alle rijbewijzen die verlopen in de periode vanaf 1 februari 2020 blijven daarom langer geldig.
Voorbeeld van de voorkant van een rijbewijs

Pagina's

Page 1 of 4