Nieuwsoverzicht

Gemeenteraad bespreekt concept Kader voor het Opwekken voor Duurzame Elektriciteit (KODE)

Horst aan de Maas wil tot 2030 35% energie besparen en 30% van de benodigde energie lokaal duurzaam op te wekken. Thijs Kuipers: ”We willen in de toekomst onze energie-opwek zo realiseren dat we de opbrengsten laten terugvloeien naar onze inwoners en de omgeving waar de opwek wordt gerealiseerd. De randvoorwaarden daarvoor worden vastgelegd in KODE.”
logo van #wijgaangroen

Voorbereidende raadsvergadering 22 september

Op dinsdag 6 oktober is de volgende besluitvormende van de gemeenteraad. Tijdens de voorbereidende vergadering op 22 september kunt u gebruik maken van het burgerpodium om in te spreken over de geagendeerde besluitpunten.
raadsleden

GGD Gezondheidsmeter 2020

Hoe gezond Nederland is, daar komen we alleen achter met uw hulp. Want als we weten hoe het met u gaat, weten we hoe het met ons allemaal gaat. De GGD Limburg-Noord doet dit najaar onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van volwassenen en ouderen, ook wel de GGD Gezondheidsmeter 2020 genoemd.
logo GGD Limburg Noord

Gemeente scheldt huren voor coronamaanden kwijt

Vanaf half maart moesten veel maatschappelijke accommodaties sluiten vanwege de coronapandemie. Het college van de gemeente Horst aan de Maas heeft besloten de huren voor gemeentelijke accommodaties voor die periode kwijt te schelden.
Geld in hand

Komend weekend kermis in Horst op evenemententerrein Kasteelse Bossen

Van 19 september tot en met 23 september vindt in Horst de najaarskermis plaats. Wel een andere kermis dan anders. De kermis wordt gehouden op het evenemententerrrein in de Kasteelse Bossen. De attracties die normaal gesproken in het centrum staan vindt u nu op het evenemententerrein. De kermis is op zaterdag geopend vanaf 14.00 uur.
Tekening van het kermisterrein

Nieuwe bouwkavels te koop in Sevenum

We bieden 5 nieuwe woningbouwkavels te koop aan. Het gaat om 5 kavels in het Plan Korenhuys in Sevenum. Deze zijn geschikt voor de bouw van een vrijstaande woning. 
Een huis dat gebouwd wordt

Meer Toezicht en Handhaving

U heeft het misschien al gemerkt. Vanaf het eerste kwartaal van 2020 houden we meer toezicht in de gemeente Horst aan de Maas.
logo toezicht en handhaving

Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

Door de coronamaatregelen is het soms lastig om uw rijbewijs op tijd te verlengen. Alle rijbewijzen die verlopen in de periode vanaf 1 februari 2020 t/m 30 november 2020 blijven daarom 9 maanden langer geldig. De Europese Commissie heeft dat besloten.
Voorbeeld van de voorkant van een rijbewijs

Plastic Soup Surfer ontmoet leerlingen basisschool De Bottel in Lottum

Op woensdag 2 september meerde Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, met zijn surfboard aan in Lottum. Aan de Maas werd hij hartelijk ontvangen door 75 leerlingen van basisschool De Bottel. Het bezoek van Merijn was onderdeel van zijn ‘Wakkere wegwerpers tour’. Van 31 augustus tot 16 september peddelt en windsurft hij 550 kilometer van Maastricht naar Schiermonnikoog om afval scheiden in de klas vanzelfsprekend te maken.
Plastic Soup Surfer Merijn poseert op zijn hurken en met een peddel in zijn hand voor een groep kinderen van basisschool De Bottel. Ze staan en zitten voor een Volkswagenbusje en hebben afvalgrijpers vast. Wethouder Roy Bouten staat naast de groep.

Pagina's

Page 1 of 5