Nieuwsoverzicht

Evie: gratis online zelfhulptrainingen voor onze inwoners

Vanaf 15 juni is het voor alle inwoners mogelijk om zelf, gratis en anoniem, aan de slag te gaan met lichte psychische klachten. Zodra iemand bijvoorbeeld piekert of slecht slaapt, kan zelfhulp via het platform van Evie uitkomst bieden. Zo hoeft diegene niet per sé naar een hulpverlener als hij of zij dit zelf nog niet nodig vindt. Naast informatie over psychische klachten, biedt Evie ook oefeningen of een training ‘Mindfulness’ aan. Hierdoor kan iemand direct zelf aan de slag en zoveel mogelijk voorkomen dat klachten erger worden.
een afbeelding met de voorkant van de flyer waarop de informatie over Evie staat.

Doe mee aan de Taxusinzameling!

De Taxusinzameling 2021 is inmiddels alweer enkele weken geleden van start gegaan. Andere jaren draait Stichting Taxus Taxi vanaf begin juni op volle toeren. Door de weersomstandigheden is dat dit jaar anders.
taxus

Twee gratis online cursussen over biodiversiteit en tuinvogels

In samenwerking met Landschap Horst aan de Maas en stichting IKL bieden we twee gratis online cursussen aan voor inwoners van de gemeente. Op donderdagavond 24 juni vindt de cursus ‘biodiversiteit in jouw tuin’ plaats en een week later op donderdagavond 1 juli wordt de cursus ‘tuinvogels in jouw tuin’ gegeven
Hommel op verbena

Visie veehouderij Horst aan de Maas 2021-2030

Het college heeft de visie veehouderij Horst aan de Maas 2021-2030 vastgesteld en biedt deze in juli ter besluitvorming aan bij de gemeenteraad. De visie geeft antwoord op de vraag: ‘Wat is nodig om een leefbaar buitengebied te houden waar het goed wonen, werken en recreëren is, de veehouderij economisch gezond blijft en op een toekomstbestendige locatie ligt?’
koe in stal

Tweede Aanjaagfonds; aanvragen kan weer

Bent u centrumondernemer in Horst, Grubbenvorst of Sevenum en wilt u investeren in uw winkelpand? Of wilt u in het centrum investeren in een nieuw plan? Als daarmee een van de centra zichtbaar aantrekkelijk blijft, kunt u financiële steun krijgen.
winkelen

Doe mee met de kinderraad

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar? En wil jij jouw stem en die van je leeftijdsgenoten duidelijk laten horen bij de gemeente? Wat dacht je ervan om namens jouw dorp mee te doen met de kinderraad?
logo kinderraad

Voorbereidende raadsvergadering 22 juni

Op dinsdag 13 juli is de volgende besluitvormende vergadering van de gemeenteraad. Tijdens de voorbereidende videovergadering op 22 juni kunt u gebruik maken van het burgerpodium om in te spreken over de geagendeerde besluitpunten.
iPad en telefoon

kadernota Horst aan de maas 2021: positief beeld

De Kadernota 2022 geeft een positief beeld; er is financiële ruimte om te blijven investeren in de leefbaarheid in de dorpen en wijken. Tegelijkertijd stuurt het college op een stabiel financieel beleid voor de lange termijn. De Kadernota 2022 wordt op 6 juli door de gemeenteraad besproken. Daarmee geeft de raad het college de uitgangspunten mee voor de begroting 2022.
Stapels munten waaruit blaadjes groeien. Een hand legt een muntje op een stapel.

Praat mee over uw leefomgeving

De gemeente Horst aan de Maas maakt een nieuwe visie op de leefomgeving; een omgevingsvisie. In een omgevingsvisie staat wat de gemeente graag wil bereiken voor de omgeving waarin wij leven. Het gaat bijvoorbeeld over duurzaamheid, wonen, gezondheid en wat we graag willen bewaren (erfgoed). Waar gaan we in de toekomst recreëren of waar is ruimte voor bedrijvigheid?
tekening met  inwoners, gemeente, recreanten, buurtbewoner, huizen, hijskraan.

Basisscholen strijden tegen elektronisch afval!

Tien basisscholen uit Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray doen van maandag 7 juni tot en met donderdag 1 juli mee met de E-waste Race. Het project gaat officieel van start met een kick-off met Wethouder Roy Bouten op basisschool De Samensprong in Grubbenvorst.
Een strijkijzer met een snoer en stekker.

Pagina's

Page 1 of 5