Nieuwsoverzicht

Toeristische sector Horst aan de Maas groeit door

Horst aan de Maas is, met jaarlijks bijna €165 miljoen aan bestedingen en circa 2.800 banen de tweede grootste van Noord-Limburg in de toeristische sector. Een groot deel van het toeristisch aanbod in de regio is dan ook hier in Horst aan de Maas te vinden, en in het bijzonder in het gebied de Peelbergen. De kracht van de gemeente ligt met name in de bungalowsector en de dag recreatieve trekkers. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek in opdracht van de samenwerkende regiogemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray.
kamperen

Wie verdient de Nationale Vrijwilligersprijs?

Meld initiatieven en vrijwilligers nu aan! Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol. Gelukkig zijn er binnen onze gemeente veel inwoners die dit met enorm veel inzet doen én met heel veel plezier. Dat verdient erkenning en waardering! Met de Nationale Vrijwilligersprijzen worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. De gemeente Horst aan de Maas mag drie initiatieven aanmelden voor deze Nationale Vrijwilligersprijs. Daarbij mogen we ook twee vrijwilligers doorgeven die extra in het zonnetje gezet mogen worden.
Logo vrijwilligersprijs en een portret jong meisje als winnaar

Niet mountainbiken in het donker!

Wij doen de oproep om na zonsondergang geen gebruik te maken van de MTB-route in de Schadijkse bossen. Er wordt helaas na zonsondergang met schijnwerpers door het bos gefietst op de MTB-route. Dit is een zeer verontrustende en ongewenste ontwikkeling.
Zonlicht schijnt door de Schadijkse bossen

Samen op weg naar een gezond, ondernemend en veilig Noord-Limburg

Limburg vraagt € 20 miljoen van het Rijk om de brede welvaart in Noord-Limburg te versterken en is bereid hetzelfde bedrag hiervoor beschikbaar te stellen. In totaal heeft het rijk in de 3e tranche voor 'Regio Deals' € 180 miljoen beschikbaar voor voorstellen uit regio’s. Provincie en Regio hebben samen met vele partners een voorstel gemaakt om een bijdrage te leveren aan een gezond, ondernemend en veilig Noord-Limburg. Eerder dit jaar ontving Limburg al € 40 miljoen voor de regiodeal Parkstad. Tevens investeren Provincie en de Regio Noord-Limburg in de periode 2020-2023 aanvullend nog eens samen € 40 miljoen in gezamenlijke prioriteiten. Deze afspraken zijn op 3 december in een samenwerkingsconvenant vastgelegd.
Ondertekening regiodeal

Gemeente stopt met WhatsApp

Vanaf 1 december kunt u ons helaas geen appje meer sturen. Nederlandse gemeenten mogen deze gratis berichtenservice namelijk niet meer gebruiken voor dienstverlening. Dit heeft WhatsApp kortgeleden besloten.
Logo WhatsApp

Meld je aan voor het energiepanel!

Ook Horst aan de Maas staat voor de uitdaging om te verduurzamen en in 2050 energieneutraal te zijn. Een opgave die alleen samen te realiseren is. Wil jij meepraten over de energievraagstukken in Horst aan de Maas? Geef je dan op voor het energiepanel en kom op 11 december naar de eerste bijeenkomst.
Groep zakelijk geklede mensen rubriceert gekleurde kaartjes op een tafel.

Afhaalpunten kalendergidsen 2020

Ieder jaar brengen wij een gemeentegids en een gemeentekalender uit. Dat doen we ook weer in 2020. De gemeentegids is digitaal als e-book te bekijken op https://lokaaltotaal.nl/gidsen/horst-aan-de-maas/. De vermeldingen van verenigingen en instellingen zijn na te zoeken op https://lokaaltotaal.nl/horst-aande-maas.
Voorzijde van de kalendergids 2020

Burgemeester wil woning sluiten in Grubbenvorst

De politie is dinsdag een woning aan de Burgemeester van Kempenstraat in Grubbenvorst binnengetreden wegens de vermoedelijke aanwezigheid van wapens. In de woning zijn naast wapens ook een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. Drie aanwezige bewoners zijn aangehouden voor verhoor. Burgemeester Ryan Palmen is voornemens om de woning op korte termijn te sluiten.
sluiting pand

Netwerkbijeenkomst Armoede

In verband met te weinig aanmeldingen gaat de netwerkbijeenkomst Armoede van 10 december helaas niet door. Hopelijk zien we u weer bij een volgende bijeenkomst.
netwerkbijeenkomst armoede

Pagina's

Page 1 of 4