Meer ruimte voor verenigingen en evenementen in De Smetenhof

14 jan 2022
Vooraanzicht van De Smetenhof in Lottum
Het college van Horst aan de Maas stelt de gemeenteraad voor een krediet van € 890.000 beschikbaar te stellen voor verbouwing van gemeenschapshuis De Smetenhof in Lottum. De uitvoering staat gepland in de tweede helft van 2022. Met deze verbouwing ontstaat er een multifunctionele accommodatie met ruimte voor ontmoeting, activiteiten van de verenigingen en evenementen.

Meer ruimte en duurzaam

Een werkgroep van gebruikers van De Smetenhof heeft samen met gemeente een plan gemaakt voor de verbouwing. De grote zaal wordt verhoogd en uitgebreid met een podium van 60 m2. Dit podium kan door een flexibele wand ook als aparte zaal worden gebruikt. Daarnaast wordt het sanitair op de begane grond vervangen. En het gebouw wordt functioneler in gebruik en beheer door een meer logische indeling.

Er is ook aan duurzaamheid gedacht. Zo wordt het dak goed geïsoleerd en voorzien van groene begroeiing. Het groene dak zorgt ervoor dat het ’s zomers minder warm wordt in het gebouw en dat het regenwater beter wordt afgevoerd.

Ontmoeten, activiteiten en evenementen

Herman van de Pasch, namens de werkgroep: “Het is geweldig nieuws dat de verbouwing van de Smetenhof aanstaande is. Al enkele jaren werken we met een groep vrijwilligers aan een plan om de Smetenhof te vernieuwen zodat het geschikt wordt voor de gebruikers. We zijn blij dat we aan de slag kunnen en van de Smetenhof de centrale plek kunnen maken voor alle Lottumers.” Wethouder Han Geurts: “De sociale infrastructuur van Lottum drijft op het verenigingsleven. Met de verbouwing van De Smetenhof komt daar meer ruimte voor. Samen met de actieve en betrokken gebruikers krijgen we dat eind dit jaar voor elkaar.” De gemeenteraad neemt hier op 25 januari 2022 een besluit over.

In onderstaande video vertellen wethouder Han Geurts en Bob Obers van de werkgroep verbouwing Smetenhof over de belangrijkste veranderingen in De Smetenhof.