Lintje voor Jac Coumans

18 nov 2019
Lintje Jac Coumans
Jac Coumans uit Horst heeft een koninklijke onderscheiding gekregen omdat hij zich al meer dan 40 jaar verdienstelijk maakt voor de samenleving.

De heer Coumans maakt zich al meer dan 40 jaar verdienstelijk voor de samenleving. Van 1976 tot 1986 was hij bestuurslid van Jeugdcarnaval D’n Dreumel, ook vier jaar Jeugdvorst. Ook binnen Carnavalsvereniging D’n Dreumel is de heer Coumans een graag geziene vaste kracht. Hij was van 1986 tot 2007 bestuurslid en hoofd van de halcommissie. Nog steeds lid van de halcommissie. Daarnaast is de heer Coumans lid van de Grote Activiteitencommissie en heeft hij in die hoedanigheid diverse grote activiteiten van de vereniging mee georganiseerd.

De heer Coumans is al vele jaren lid van voetbalvereniging RKsv Wittenhorst en de vereniging heeft volop geprofiteerd van zijn organisatorische talenten en nauwe betrokkenheid bij de vereniging in het algemeen en haar leden in het bijzonder. De heer Coumans was van 1983 tot 1986 kantinebeheerder, van 1979 tot 1985 organisator van de Graaf van Wittenhorstfeesten en van 2007 tot 2012 scheidsrechter.

In 2007 was de heer Coumans medeoprichter, eerste Prins en sindsdien voorzitter, penningmeester én secretaris van het Zomercarnaval bij Café de Beurs in Horst. Net vóór carnaval wordt jaarlijks de prins gekozen en tijdens de zomervakantie wordt er een groot carnavalsfeest georganiseerd, compleet met optocht, H. Mis, receptie, artiesten en loterij.

Bovendien is de heer Coumans vanaf 2007 bestuurslid van Stichting De Mèrthal, dé evenementenhal van Horst aan de Maas. Jaarlijks vinden hier vele evenementen plaats. De heer Coumans is bestuurslid met als aandachtspunt de organisatie van evenementen, zowel door derden als door de stichting zelf.

De heer Jac Coumans is voor deze verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Ryan Palmen tijdens de feestelijke brunch van carnavalsvereniging D’n Dreumel op zondag 17 november in de Mèrthal.