Landelijke Buitenspeeldag: “Kom je mee buitenspelen?”

29 mei 2024
Algemeen

Op woensdag 12 juni is de Landelijke Buitenspeeldag. Ook in Horst aan de Maas doen we hier dit jaar weer aan mee. Want wat is er leuker dan samen met vriendjes en vriendinnetjes buiten te spelen?

Het Lambertusplein in Horst wordt deze dag daarom omgetoverd tot een speeltuin. Er komt een zandbak, er kan gekrijt worden of lekker touwtjespringen. Natuurlijk mag eigen buitenspeelgoed ook meegenomen worden. Kinderburgemeester Lyla en wethouder Roy Bouten gaan de strijd met elkaar aan tijdens een heuse touwtjespringwedstrijd. U bent welkom van 14.30 tot 16.30 uur.

Speelplekken

Wist u dat Horst aan de Maas meer dan honderd speelplekken in de openbare ruimte heeft? Omdat we willen dat ieder kind veilig en rookvrij kan spelen, zijn al meer dan 15 van deze speelplekken rookvrij geworden. Overal in onze gemeente is dus wel een plek voor kinderen om buiten te spelen. We hopen dat alle kinderen in Horst aan de Maas op 12 juni lekker buiten gaan spelen, of dat nu in een speeltuin is, op het schoolplein, of in hun eigen tuin.

IN! Horst aan de Maas

De Buitenspeeldag sluit perfect aan bij het doel van IN! Horst aan de Maas: het promoten van gezond gedrag door het versterken van beschermende omgevingsfactoren. Ouders, sport- en cultuurverenigingen, scholen, kinderopvang en groenplatforms werken samen om een gezonde en positieve leefomgeving te creëren. Kijk voor meer informatie op inhorstaandemaas.nl.

Mocht het op 12 juni slecht weer zijn, dan gaan de buitenspeelactiviteiten op het Lambertusplein niet door.