Koninklijke onderscheiding voor Richard van der Weegen (53) uit Grubbenvorst  

23 mrt 2021
Koninklijke onderscheiding voor Richard van der Weegen
De heer Van der Weegen heeft tijdens de raadsvergadering van 23 maart, waar hij afscheid neemt als raadslid, een koninklijke onderscheiding ontvangen. Van der Weegen wordt voor zijn verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

De heer Van der Weegen is vanaf 16 maart 2006 onafgebroken raadslid van de gemeente Horst aan de Maas voor de PvdA (een aantal jaren PvdA-PK), tevens bijna tien jaar fractievoorzitter. Tevens was hij lid van de commissie Ruimte, lid van de commissie Welzijn/Samenleving, lid van de commissie Duurzaamheid en voorzitter van de Auditcommissie. 

De heer Van der Weegen heeft zich gedurende zijn raadslidmaatschap bewezen als een bekwaam, gedreven en integer bestuurder met een grote mate van verantwoordelijkheidsbesef en maatschappelijke betrokkenheid. Hij heeft in die hoedanigheid grote verdiensten voor de gemeenschap verworven.  

Op 23 maart neemt Van der Weegen afscheid als raadslid vanwege zijn nieuwe functie als kwartiermaker griffie/beoogd griffier van de gemeente Land van Cuijk i.o.