Koninklijke onderscheiding voor Peter Relouw uit Grubbenvorst

11 maart 2024
Algemeen

Burgemeester Palmen reikte vrijdagavond 8 maart een koninklijke onderscheiding uit, als lid in de orde van Oranje Nassau, aan Peter Relouw uit Grubbenvorst.

Schutterij

Peter is al vanaf zijn 8e levensjaar als bordjesdrager bij Schutterij St. Jan Grubbenvorst uitgetreden. Vanaf 1994 is hij als vrijwilliger verbonden aan Schutterij St. Jan Grubbenvorst. Vanaf 1994 als bestuurslid en
sinds 2011 ook voorzitter. Mede door zijn grote inzet en betrokkenheid werd het Oud Limburgs Schuttersfeest in 2009 gewonnen en mocht Grubbenvorst het grote culturele festijn van Limburg in 2010 organiseren.
Daarnaast is Peter vanaf 2015 actief betrokken bij Schuttersbond Juliana. Dit doet hij als lid van het Bondsbestuur en als lid van de schietcommissie waarbij hij verantwoordelijk is voor een ordelijk verloop van de schietwedstrijden op de bondsfeesten. Sinds september 2023 is hij geïnstalleerd als voorzitter van de Bond.

Carnaval

Peter is ook sinds 1995 in de maanden oktober tot maart actief binnen carnavalsvereniging "Gekke Maondaagsvereiniging de Plaggenhouwers Grubbenvorst.

Joviaal en sociaal

Hij wordt omschreven als een joviaal en betrokken persoon die altijd bereid is om iets extra's te doen. Peter is altijd dienstbaar in het belang van het collectief. Binnen de gemeenschap van Grubbenvorst staat hij bekend als iemand met een sociale instelling die graag en vooral positief aan de
gemeenschap deel neemt.