Koninklijke onderscheiding voor Marc Reijnders uit Tienray

27 mei 2024
Algemeen

Burgemeester Palmen reikte zaterdagavond een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Marc Reijnders (55) uit Tienray. Dit gebeurde tijdens het slotfeest van Sporting ST in Swolgen. Marc krijgt de onderscheiding vanwege zijn betrokkenheid bij deze sportvereniging.

Voetbalvereniging Tienray

De heer Reijnders is vanaf 1995 actief betrokken bij eerst TOP'27 en na de fusie in 2010 bij Sporting ST in Tienray. De heer Reijnders is daar al sinds 1995 leider van het eerste elftal. Hij zorgt ervoor dat alle zaken rondom een team geregeld worden zodat de trainer zich kan focussen op de sport. Daarnaast houdt de heer Reijnders vanaf het begin een archief bij en heeft hij een schat aan informatie in de vorm van krantenknipsels e.d.
Vanaf 1999 traint de heer Reijnders de mini pupillen. Hij weet het voetbalspel op een speelse manier aan te bieden en de kinderen op hun eigen niveau te benaderen en op hun gemak te stellen zodat ze aan het spel durven deel te nemen.

Grensrechter

Daarnaast is de heer Reijnders gemiddeld twee wedstrijden per maand grensrechter bij het eerste elftal van TOP'27 en later Sporting ST en diverse malen scheidsrechter. Van 2011 tot 2023 was de heer Reijnders materiaalman en heeft hij het beheer gehad over de trainingspakken, trainersjassen en tenues van de vereniging.

c.v. De geiten

Sinds 1998 is de heer Reijnders in de maanden december tot en met maart als vrijwilliger actief bij Carnavalsvereniging De Geiten in Tienray. Onder andere als lid van de revuecommissie.