Koninklijke Onderscheiding voor de heer Mart Geurts uit Sevenum

09 januari 2023
Algemeen
Loco-burgemeester Eric Beurskens met naast hem Mart Geurts met de opgespelde Koninklijke Onderscheiding.

De heer Mart Geurts heeft zaterdag een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van loco-burgemeester Eric Beurskens. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van voetbalvereniging Sparta'18.

Sparta '18

De heer Geurts maakt zich al meer dan 50 jaar verdienstelijk voor de voetbalvereniging in diverse (bestuurlijke) functies. Hij was onder meer jeugdleider en voorzitter van achtereenvolgens jeugdafdeling, seniorenafdeling en algemeen Sparta ’18. Inmiddels is hij al bijna 20 jaar kartrekker van de onderhoudsploeg die voor de accommodatie van de vereniging zorgt. De heer Geurts wordt omschreven als iemand die zich nagenoeg dagelijks met hart en ziel voor Sparta ’18 inzet en goud waard is voor de vereniging.

De Zonnebloem

Daarnaast zet de heer Geurts zich vanaf 2006 in voor De Zonnebloem afdeling Sevenum. In eerste instantie als secretaris van het bestuur, later als voorzitter. Ook na het neerleggen van zijn bestuurlijke taken in 2022 blijft de heer Geurts actief als vrijwilliger voor de vereniging.

Dorpsraad Sevenum

Bovendien was de heer Geurts van 2008 tot 2015 lid van Stichting Dorpsraad Sevenum, een periode waarin een aantal belangrijke dossiers aan de orde kwamen. Bijvoorbeeld: herindeling Horst aan de Maas, windmolens, sluiting bibliotheek en Greenport. De heer Geurts was de stille kracht achter ideeën van de dorpsraad en heeft zich met name sterk gemaakt voor het verenigingsleven.