Koninklijke onderscheiding voor de heer Lei Cox uit Hegelsom

22 september 2022
Algemeen
Op de foto staan mevrouw Cox, de heer Cox en burgemeester Palmen. Mevrouw Cox heeft een bos bloemen in de hand, de heer Cox heeft de koninklijke onderscheiding opgespeld en burgemeester Palmen draagt de burgemeestersketting.

De heer Lei Cox is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ryan Palmen reikte de onderscheiding uit tijdens de najaarsledenvergadering van Ruiterclub Wittenhorst op woensdag 21 september 2022.

Verdiensten

De heer Cox was van 1970 tot 2018 als vrijwilliger verbonden aan Ruiterclub Wittenhorst, onder meer als secretaris, jurylid dressuur paarden en pony’s en 34 jaar als bestuurslid. Sinds de heer Cox in 2013 zijn tuindersbedrijf beëindigde is hij bestuurslid van Stichting Manege Wieneshof en wekelijks vele uren te vinden bij de accommodatie. Daar draagt hij samen met een collega zorg voor het onderhoud en op orde houden van de manege en het buitenterrein.

Daarnaast was de heer Cox van 1983 tot 2001 bestuurslid van eerst Tuinbouwvereniging Hegelsom, later de gefuseerde Tuinbouwdienstencoöperatie Horst e.o. U.A.

De heer Cox wordt omschreven als een betrokken en wijs bestuurder. Trouw, en vooral ook heel nuchter en duidelijk. Hij is daarnaast graag bereid de handen uit de mouwen te steken bij het opknappen van allerlei klusjes.