Koninklijke onderscheiding voor de heer Henk Sturme

23 mei 2022
Henk Sturme en burgemeester Palmen schudden elkaar de hand
De heer Henk Sturme uit Kronenberg kreeg zondagmiddag tijdens het voorjaarsconcert van Fanfare Monte Corona een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Palmen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Sturme is vanaf 2002 als vrijwilliger actief voor Fanfare Monte Corona Kronenberg. Hij heeft in de periode tot op heden verschillende taken op zich genomen. Zo was hij mede-initiator en voorzitter van Friends-for-Music (2002-2015), een Gala Relatie Event georganiseerd door de vereniging. De heer Sturme was van 2007 tot eind 2021 lid van het bestuur van de vereniging, waarvan bijna 13 jaar voorzitter. Op dit moment is hij nog muzikaal leider van de Kranekapel en voorzitter van Stichting Kronenberg in Actie! Deze laatste stichting is opgericht om verenigingen in Kronenberg, waaronder Fanfare Monte Corona, te helpen bij het genereren van inkomsten. Inmiddels hebben tien verenigingen zich aangesloten bij de stichting.

Hand- en spandiensten

Daarnaast verricht de heer Sturme hand-en-spandiensten bij diverse (jaarlijks terugkerende) acties van de vereniging, zoals de oud-ijzeractie, rommelmarkt of buffetwerkzaamheden tijdens festiviteiten. Ook is hij actief bij de organisatie van activiteiten zoals werkweekeinden en buitenlandse concertreizen.
De heer Sturme wordt omschreven als een initiator en drijvende kracht. Energiek en inspirerend, een spin in het web. Een persoon waarop men kan vertrouwen en waarop nooit tevergeefs een beroep wordt gedaan.