Jeugdlintjes voor Aden Beerens, Bo Hendrix en Mees Hoex

19 nov 2019
uitreiking jeugdlintje
In het kader van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind kregen Aden Beerens, Bo Hendrix en Mees Hoex een jeugdlintje.

Ieder jaar rond 20 november reiken we enkele Jeugdlintjes uit aan kinderen en jongeren die hebben bijgedragen aan de gemeenschap van Horst aan de Maas. Op  dinsdag 19 november, tijdens een speciale bijeenkomst in het gemeentehuis, kregen Aden Beerens (8 jaar) uit Melderslo, Bo Hendrix (14 jaar) uit Horst en Mees Hoex (17 jaar) uit Sevenum deze onderscheiding omdat zij een voorbeeld zijn voor andere kinderen en jongeren. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Ryan Palmen en wethouder jeugdzaken Thijs Kuipers. De onderscheiding bestaat uit een draagpenning en een oorkonde.

Aden Beerens en Bo Hendrix

De broers Aden en Bo hebben tijdens een kanotocht in juli hun broer Sen gered die in het water was terechtgekomen. Zonder Aden en Bo had Sen het kanotochtje bij Maasmechelen (België) waarschijnlijk niet overleefd.

Mees Hoex

Ondanks haar jonge leeftijd (17) zet Mees zich al een aantal jaren in voor de samenleving. Sinds 2015 is zij vrijwilliger bij judoclub Jigoro Kano Sevenum. Daarnaast is Mees sinds twee jaar lid van de materialencommissie van kindervakantiewerk Joepie. Tenslotte is Mees sinds enkele jaren actief als coach van verschillende jeugdteams bij volleybalvereniging Athos en heeft zij het afgelopen jaar hier een eigen jeugdgroep wekelijks les gegeven.